Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Sinds maart 2010 ben ik in vaste dienst bij een sportschool. Mij is nooit een contract aangeboden (ondanks mijn verzoeken). Na aanstelling van een manager krijg ik wel een contract met andere voorwaarden tw. 22 vakantiedagen ipv 24 en ipv 100% vergoeding bij ziekte, 70%. Mag dit? En wat als ik weiger te tekenen?

Het lijkt erop dat u een mondelinge arbeidsovereenkomst heeft. Bij mondelinge arbeidsovereenkomsten is het vaak lastig te bewijzen wat nu specifiek is afgesproken. De wet kent een minimaal aantal vakantiedagen van 20 bij een vijfdaagse werkweek. Wat betreft de doorbetaling bij ziekte kent de wet eveneens een minimum van 70% en de eerste 52 weken van ziekte minimaal het minimumloon. De omvang van de vakantie en de doorbetaling van ziekte is meestal eveneens geregeld bij CAO, voorzover van toepassing.
Indien u meent dat er met u andere afspraken zijn gemaakt, moet u dit aannemelijk kunnen maken.

Beoordeel dit antwoord:



Naar ik aanneem kunt u aantonen dat u al ruim 3 jaren andere voorwaarden heeft en hoeft u een overeenkomst met slechtere voorwaarden niet te tekenen.
Voor hulp kunt kunt u vrijblijvend contact opnemen met mij of een van de andere arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag