Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op dit moment ben ik fulltime in vast dienstverband bij mijn werkgever met een totaal aan 16,5 dienstjaren.
Nu ben ik op dit moment ziek en doorloop een re-integratietraject 2 de spoor bij een reintegratie en outplacement bureau .Dit omdat er geen werk meer is voor mij binnen het bedrijf en ik boventallig verklaard wordt zo gauw ik weer fulltime inzetbaar ben.Nu heeft dit bureau aangegeven mijn contract te willen overnemen, zodat ik bij hun kan gaan werken. incl.opleidingtraject. Ik heb totaal geen ervaringen in dat vak en garantie's zijn er niet over de duur van het contract .Ze vragen aan mijn werkgever 1,5 jaar salaris .Maar mijn werkgever wil dit alleen als ik afzie van mijn transitievergoeding ,die ik zou krijgen voor die bijna 17 jaren dienstverband.

Wettelijk gezien kan je geen afstand doen van transitievergoeding gedurende de arbeidsovereenkomst. Wel is het mogelijk in een vaststellingsovereenkomst een einde van de arbeidsovereenkomst af te spreken zonder dat een vergoeding wordt uitbetaald.
Het lijkt me belangrijk goed te laten beoordelen of het verstandig is een nieuwe arbeidsovereenkomst aan te gaan en onder welke voorwaarden dit dan zou moeten gebeuren.

Beoordeel dit antwoord:

Of dit verstandig is om te doen, hangt af van meerdere factoren. Een belangrijk aandachtspunt is dat u momenteel ziek bent en normaal gesproken niet zonder risico's uw huidige contract kunt beëindigen. Het is dus belangrijk om te laten onderzoeken of de nieuwe baan hiervoor voldoende waarborgen biedt.
Verder heeft u door uw lange arbeidsverleden sterke rechten opgebouwd, waaronder de transitievergoeding en (waarschijnlijk) een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Gebruikelijk is dat daarvan afstand wordt gedaan als u in overleg met de werkgever de arbeidsovereenkomst beëindigt. Het is verstandig in kaart te laten brengen welke rechten dit zijn en om hoeveel geld het gaat, om goed te kunnen afwegen wat de gevolgen zijn van de overstap.
Ook is het goed in deze beoordeling mee te laten nemen wat de voordelen zijn voor uw huidige werkgever, uw toekomstige werkgever en uzelf, als de overstap op deze manier wordt vormgegeven. Ik help u graag verder.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag