Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn vrouw werkt al ruim 14 jaar bij een thuiszorgorganisatie, en nu wordt er met regelmaat het rooster verandert. hierdoor is de kinderopvang haast niet meer te regelen. Net als je VSO geregeld hebt wordt de planning van haar weer veranderd. Ze heeft meerdere keren aangegeven om tijdig te zijn met de roosters of structuur in de diensten aan te brengen. Haar leidinggevende zegt hierin mee te gaan maar het gebeurt niet. Welke rechten heeft zij, voor haar functie moet zij ook dagdiensten draaien i.v.m. het regelen van zaken en gesprekken met artsen.

met vriendelijke groet,

Vervelende situatie en herkenbaar. Vaak zijn hier afspraken over gemaakt in de CAO. Als hier niets over in geregeld is valt uw vrouw terug op de wet.
Vraag is nog even wat met regelmaat is en hoe ver van te voren het rooster wordt aangepast.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo,

Met enige regelmaat bedoel ik +/- 6 รก 7 keer per jaar.
Ook gebeurt het weleens dat tijdens het uitgebrachte rooster wijzigingen aangebracht worden.
Vervolgens zegt men dan dat je maar moet ruilen met een collega. Maar dat werkt niet altijd, omdat je alleen mag ruilen met collega's die de zelfde functie hebben. Dat houd in dat mijn vrouw alleen kan ruilen met 2 collega's maar als deze ook ingeplant staan, dan werkt dat dus niet.

Dit kan van een week tot een maand van tevoren zijn. Vooral een week is lastig, we moeten namelijk VSO een maand van tevoren aanvragen.

De CAO thuiszorg zegt 10 dagen voor einde rooster nieuw rooster uitbrengen, voorafgaande conceptrooster. Dit laatste gebeurd niet. Dus bezwaar maken kan dan niet meer.


met vriendelijke groet,



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag