Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn contract loopt af tijdens mijn zwangerschapsverlof. Mijn werkgever heeft aangegeven dat zij mijn contract niet gaan verlengen. Wel willen ze na mijn verlof kijken of ze mij weer gaan aannemen. Mag dat? Ik weet dat zij niet verplicht zijn mijn contact te verlengen als deze afloopt in mijn verlof, maar ik vind het wel raar dat ze aangeven mij daarna misschien weer willen aannemen. Ik dacht namelijk dat de zwangerschap/krijgen van een kind niet de reden mag zijn om het contract niet te verlengen. Daar lijkt het nu wel op.

De werkgever mag inderdaad niet een contract beeindigen wegens een zwangerschap. Ook een tijdelijk contract kan niet niet worden verlengd als de zwangerschap daarvan de reden is.
In uw geval lijkt het inderdaad er op dat de zwangerschap de reden is van het niet verlengen van het contract. Dat mag niet. Probleem is wel dat u dat moet kunnen bewijzen. En dat is lastig.
Indien u stukken heeft waarin de werkgever aangeeft dat hij u na uw zwangerschap (met expliciete benoeming van de zwangerschap) weer in dienst wil nemen heeft u een goed bewijsstuk. U kunt dat dan aan de kantonrechter voorleggen.
Heeft u niet zo'n of andere stukken dan wordt het heel moeilijk om uw stelling te bewijzen.

Probeert u eerst in geprek te gaan met uw werkgever. Leidt dit niet tot het gewenste resultaat dan kunt u een jurist of advocaat zoeken die u kan helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag