Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


L.S. ,

Ik ben op staande voet ontslagen op grondslag van het oneigenlijk gebruik van bedrijfsapparatuur. Ik had aangegeven dat ik met litecoins / bitcoins aan het proberen was met mijn eigen apperatuur en werkgevers apparatuur. In mijn pauze's nam ik er de tijd voor en het is niet strafbaar. Had dit aangeven en was akkoord bevonden. (week of 2 geleden) Echter vandaag werd ik ontslagen wegens het feit dat ik dit deed wat moet ik hier mee aan is dit een gegronde reden voor ontslag ? En welke stappen dien ik te nemen om dit aan te vechten??

Met vriendelijke groet,

U moet per mail én aangetekende brief tegen uw ontslag protesteren, uw loon en tewerkstelling vorderen, en u moet dat ook zo snel mogelijk doen. De werkgever mag u om deze reden namelijk NIET op staande voet ontslaan, maar hooguit ontslaan met een vergunning van het UWV, of via de rechter, of met wederzijds goedvinden. En als u niet protesteert verliest u uw uitkeringsrechten. Ik raad u daarom aan een arbeidsrechtjurist in te schakelen. Deze kan zo nodig een kort geding voor u beginnen.
U kunt voor hulp/meer informatie vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere ontslagspecialisten hier.

Beoordeel dit antwoord:

Voor ontslag op staande voet is geen toestemming UWV nodig, noch de gang naar de rechter . U kunt het beste zoals hierboven aangegeven zo snel mogelijk protest aantekenen. Standaard brieven vindt u op internet. Daarnaast kunt het beste een ontslagspecialist inschakelen om het onderhandelingsproces met uw werkgever op te starten. Wanneer dit niet lukt en uw werkgever de loonbetaling stopt, moet u een kort geding opstarten (spoed procedure kantonrechter).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag