Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb te horen gekregen dat mijn huidige contract (einddatum contract is 6 maart 2017) niet verlengd gaat worden. Ik hoef ook niet meer te komen werken van af het moment dat ik het gehoord heb. Nu vroeg ik me af wat mijn rechten zijn in deze situatie. Moet mijn werkgever mij tot de einddatum van het contract doorbetalen?

Uw werkgever dient u inderdaad door te betalen tot het einde van het contract. Het is daarvoor wel noodzakelijk dat u zich (schriftelijk) beschikbaar stelt om te werken, u gehoor zult geven aan een eerste oproep om weer te gaan werken en u aanspraak maakt op doorbetaling van uw salaris.

Beoordeel dit antwoord:

De eerste zin van het antwoord van Koenig is juist. De rest niet. Dat is geschreven voor een ontslag (op staande voet). Hier wordt aangekondigd, dat men het contract niet verlengt. Ook zegt de werkgever dat u niet meer hoeft te komen. In dat geval hoeft u al die extra dingen niet te doen. De werkgever moet gewoon het loon doorbetalen tot einde contract. Het is verstandig nu al te solliciteren naar ander werk. doet u dat niet, en moet u tzt WW aanvragen, dan heeft u een probleem.

Beoordeel dit antwoord:

Voor het recht op loon dien je beschikbaar te zijn om het werk te verrichten. Als de werkgever expliciet heeft bedoeld om u vrij te stellen van werk met behoud van loon dan dient dat op schrift te staan. Indien hij u zonder nadere motivering naar huis stuurt dient het opgevat te worden als een non-actiefstelling en is beschikbaar stellen voor werk tot het einde van het contract wel degelijk nodig.

Beoordeel dit antwoord:

De arbeidsovereenkomst zou in principe op 06/03/17 eindigen, maar deze mag tussentijds opgezegd worden (zie artikel 2). Nu eindigt die dus per 01 januari 2017. U moet zich dan ook bereid verklaren te werken en loon vorderen tot 01 januari 2017. De afspraken zoals u ze vermeld heeft staan niet in de brief van 08/11/16 van de werkgever aan u.

Met dit antwoord eindigt de gratis advisering. Wanneer u verdere vragen heeft/bijstand wilt, dan geldt hetgeen ik u aan de e-mail van 23/11/2016 heb gezegd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag