Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een arbeidsoverenkomst dat eindigt op 20 februari 2016. Mijn afdelingshoofd heeft in nov. 2015 een verzoek ingediend om mijn arbeidscontract met 2 jaar te verlengen. Na ca. 2 maanden niets officieels vernomen te hebben wordt ik uitgenodigd per mail om een arbeidsovereenkomst te komen tekenen op de personeelsafdeling. Dat heb ik gedaan, was gelijk aan mijn vorige contract. Het viel mij op dat de werkgever nog niet getekend had. Een week voor beeindiging van mijn lopende contract krijg ik een brief van de werkgever dat mijn contract van rechtswege eindigt op 20 februari 2016. Heb ik nou wel of geen nieuwe arbeidsovereenkomst??

Hier is echt goed werkgeverschap op z’n plaats. Het kan natuurlijk zijn dat er een goede reden voor is.. Ik herinner uw werkgever graag aan zijn plicht.

Beoordeel dit antwoord:

U heeft zwart op wit staan dat contractverlenging het doel was, dat blijkt namelijk uit uw getekende arbeidsovereenkomst. U zou de werkgever hier op kunnen wijzen en voortzetting van de arbeidsovereenkomst kunnen eisen. Of dit haalbaar is hangt onder meer af van de reden van de werkgever om toch geen verlenging te geven en of er nog wel een vruchtbare samenwerking mogelijk is. U kunt er ook voor kiezen om een schadevergoeding te eisen. Indien het huidige contract langer dan 6 maanden heeft geduurd, is de werkgever te laat geweest met aanzeggen en is hij een aanzegboete verschuldigd van maximaal een maandsalaris. Bij een te late aanzegging wordt dit naar rato berekend. Dit kan eventueel naast de schadevergoeding geëist worden. Mocht u hierin hulp nodig hebben dan kunt u altijd contact opnemen voor advies.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De reden die men mij heeft opgegeven is dat de raad van bestuur niet akkoord is gegaan met de verlenging. Toen ik vorig jaar mijn huidige contract tekende was de overeenkomst ook niet getekend door de werkgever, maar was het akkoord van de raad van bestuur wel reeds verkregen. Ik ben van mening dat ik niet het slachtoffer kan zijn van een procedurefout. Het kan toch niet de bedoeling zijn om de indruk te wekken dat het contract verlengd wordt en dan een week voor beeindiging van het huidige contract daar op terug te komen met de stelling dat ik weet dat de raad van bestuur akkoord moet gaan met de verlenging.


Dit klinkt inderdaad als een vage reden. Er mag verwacht worden dat er intern goed overleg plaatsvindt alvorens zulke belangrijke beslissingen te nemen. U kunt hiertegen dus maatregelen treffen zoals ik die schetste in mijn eerdere antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Op basis van het Burgerlijk Wetboek en jurisprudentie zou ik graag een verzoekschrift voor u opstellen. Ongeacht de Raad van Bestuur geef ik in overleg graag uw doelen duidelijk weer..

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag