Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben boventallig verklaard, maar heb bij dezelfde werkgever een nieuwe functie aangeboden gekregen. Ik heb op die functie gesolliciteerd (dit was vereist ivm de reorganisatie) en bij het tweede gesprek werd mij verteld dat ik een aanbieding zou krijgen.
Nu heb ik die aanbieding binnen, en er zijn mij twee zaken voorgespiegeld, die ik graag wil checken:
1) omdat ik heb gesolliciteerd, zou ik, als ik niet op hun aanbieding inga, geen recht meer hebben op de vertrekpremie die bij boventalligheid wel zou gelden.
2) de aanbieding is niet onderhandelbaar, omdat ik deze krijg vanuit boventalligheid.

Van beide stellingen zou ik graag weten of die echt hard te maken zijn door de werkgever.

Dit soort zaken worden bij boventalligheid vaak geregeld in een sociaal plan. Is die aanwezig en staan hier bepalingen in die antwoorden kunnen geven op uw vraag? Indien er geen sociaal plan is zou u beginsel wel recht hebben op de transitievergoeding. Deze hoeft alleen niet betaald te worden wegens ernstig verwijtbaar handelen van de werknemer. Daarvan lijkt nu geen sprake te zijn. Wel kan het weigeren van een passende functie een reden zijn voor het UWV om geen WW toe te kennen. Van belang hierbij is dus of de functie passend is, dat wil zeggen of de functie qua ervaring en salaris vergelijkbaar is met uw huidige functie. Indien u fors achteruit gaat in salaris zal de weigering meestal geen problemen opleveren voor een uitkering, het UWV toetst dit echter zelfstandig. Of het aanbod onderhandelbaar is hangt af van de inhoud van het voorstel. Achteruit gaan in salaris is bijvoorbeeld niet altijd redelijk en daarover kan mogelijk wel onderhandeld worden. Het is in zijn algemeenheid moeilijk te zeggen of u wel of niet moet instemmen met een voorstel. Mocht u zeker willen zijn van uw zaak dan is het wellicht verstandig om uw situatie voor te leggen aan een jurist. Indien u wenst, kunt u hiervoor contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag