Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Goedendag,
Ik heb een vraag. Vanmiddag was ik aan het opruimen bij mij thuis en vond ik daar een verborgen camera. Ik schrok me eigen kapot en contacte meteen mijn vriendin of dit misschien van haar was.
Dit was niet zo en ik zag in de camera een sd kaart. Hier stonden geen bestanden op.
Nou zat ik nog wat na te denken over hoe dat daar kan komen en toen besefte ik dat ik vorige week vrijdag (13/09/2013) mijn tas aan het inpakken was voor een vakantie van 14/09/2013 tm 21/09/2013 en toen zag ik een vreemde adapter liggen onder mijn nachtkastje. Ik dacht: het zal wel van een wekkerradio geweest zijn.
Terwijl ik naar camera keek, dacht ik dat is waarschijnlijk de oplader van de camera.
Dit was niet zo, want ik had op internet het serienummer ingetikt en kwam toen op een site met allemaal verschillende verborgen camera's.
Terwijl ik dit type aan het zoeken was zag ik tot mijn verbazing dezelfde 'adapter' op de site en dit bleek ook een camera te zijn.
2 verborgen camera's dus!!!
Ik haalde het apparaat uit elkaar en hier zat ook een sd kaart in, waar wel filmmateriaal op stond. Nu hebben m'n vriendin en ik samen de filmpjes zitten kijken en tot onze verbazing staat een ex vriend van ons erop.
Oftewel hij heeft de verborgen camera's geplaatst en filmt zijn eigen vol met zijn gezicht in de camera.
Nu hebben wij het idee dat hij een sleutel van ons huis heeft.
Ik ben direct de sloten gaan vervangen.
Kan ik hiervoor aangifte doen bij de politie en hoe denken jullie dat dit afgehandeld gaat worden?
Want dit is wel degelijk schending van privacy

Ik raad u zeker aan om spoedig aangifte te gaan doen. Wat daarmee gebeurt wordt bepaald door het Openbaar Ministerie. De kans op strafrechtelijke vervolging lijkt mij behoorlijk groot.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik ben er vergeten bij te zetten dat hij de sleutel op een of andere manier al een tijdje in bezit heeft en geen van ons heeft hem ooit een sleutel gegeven. Vanaf half juli 2013 is de verstandhouding tussen hem en ons niet meer wat het is. Toen we nog 'vrienden' waren was hij kind aan huis en de deur stond altijd open (figuurlijk) voor hem en voor iedereen trouwens.
We weten niet hoelang dit al gaande is, maar als we deze periode overzien stonden onze nachtkastjes ook wel eens een beetje vreemd en onder de nachtkastjes heb ik gisteravond nog wat gevonden. Het gaat om een stuk tape met daaraan klittenband waaraan de camera opgehangen kan worden.
De persoon in kwestie zit op de visserij en is nu een reis van 10 dagen weg en weet nog niet dat wij dit hebben gevonden.
Moeten we hem ook informeren wat een vieze matennaaier hij is en dat we naar de politie gaan?
Of gewoon aangifte doen en de rest volgt?
Groetjes


U moet de verdachte zeker niet informeren, alleen maar aangifte gaan doen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartstikke bedankt, ik ga er gelijk werk van maken.


Mijn advies is om direct aangifte te doen. Laat het informeren van de verdachte nog even achterwege en besluit in ieder geval niet om met modder naar hem te gaan gooien.
Veel succes er mee.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord.
En ik ga geen modder gooien naar de persoon want ik wil me namelijk niet tot zijn niveau verlagen.
Groetjes


Geachte heer, mevrouw,

Het wijzigen/aanvechten/ongedaan maken van het testament van uw schoonmoeder is Niet meer mogelijk na haar overlijden. ( Tenzij zij bij het opstellen van het testament niet toerekeningsvatbaar was). Een notaris zal en mag niet meewerken aan een wijziging van het testament van uw schoonmoeder.

Uw schoonvader kan gewoon zijn testament aanpassen/wijzigen, zonder dit aan een ander mede te delen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik zou u willen adviseren om direkt aangifte te doen/laten op nemen bij de politie.
Er bestaat een reele kans dat de zaak wordt aangenomen door het openbaar Ministerie (OM) en de zaak ontvankelijk wordt verklaard.

Probeer altijd in dit soort zaken zoveel mogelijk bewijs te verzamelen zoals het nemen van foto's en getuige(n) ed.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor de reactie.
Ik heb vrijdag de politie gebeld en op zijn vroegst konden we vanochtend pas aangifte doen. Dit hebben we ook gedaan en het bewijs materiaal is in beslag genomen door de politie.
Dus het is in gang gezet.


Veel succes.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag