Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Per 25 juni as ben ik afgekeurd en kom ik in een IVA uitkering. Ik heb mijn huidige werkgever gevraagd wat we gaan doen omtrent mijn ontslagvergoeding (transitievergoeding) en ook is er geen pensioenopbouw van de laatste 2,5 jaar voor mij geregeld, wel mijn aandeel via mijn salaris betaald. Ik heb enkele weken geleden mijn werkgever opnieuw gevraagd voor een gesprek bij mij thuis om over beide gevallen te praten en tot een oplossing te komen, maar tot op heden niets meer van hem vernomen.

Mijn vraag aan u is: moet ik wachten tot eind juni, of moet ik nu al juridische stappen onder nemen, wat wel voor mij een grote uitgaven gaat worden.

Graag op korte termijn op beide vragen een reactie terug.

Met vriendelijke groet,

Beste, de transitievergoeding is pas verschuldigd nadat de werkgever het dienstverband heeft opgezegd, of er een vaststellingsovereenkomst is gesloten. Zolang het dienstverband voortduurt is er sprake van een slapend dienstverband. Dit is toegestaan.
Het pensioen dient wel aangekaart te worden. Vergeet dit ook niet bij het pensioenfonds te melden, zij mogen namelijk niet stil blijven zitten als pensioenpremie niet tijdig wordt betaald.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag