Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Er is een conflict tussen mij en mijn werkgever gekomen, omdat ik iets stuk heb gemaakt tijdens mijn werk. En mijn werkgever heeft mij niet meer uitbetaald voor mijn werk. Tot dat ik wat ik stuk heb gemaakt zou betalen. Wat ik dus ook niet heb gedaan, omdat mijn werkgever daar voor verzekerd is.

De werkgever is aansprakelijk voor de schade die een werknemer veroorzaakt, tenzij sprake zou zijn van opzet of bewuste roekeloosheid aan uw kant. Ervanuit gaande dat dit niet het geval is, hoeft u deze schade dus niet te vergoeden. Uw werkgever heeft het recht dan ook niet om uw loon niet uit te betalen. U kunt het beste uw werkgever hierop aanspreken en (schriftelijk) uw loon vorderen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik spreek mijn werkgeefster niet meer, omdat ik dat niet durf. En zij houd vol dat het mijn schuld was, en uitbetalen doet mw dus niet. Zij heeft na dat conflict ook tegen over mij gedreigd met een advocaat.
Is er nog een andere optie dat ik mijn loon dan nog krijg?
Dit is wel al op 16 Jan 2015 gebeurd.


Bent u na het incident wel blijven werken en heeft u al die tijd geen loon gehad of verricht op u op dit moment geen werkzaamheden bij het betreffende bedrijf? De eerste stap is om het bespreekbaar te maken bij de werkgever, eventueel een loonvorderingsbrief sturen en daarna eventueel rechtelijke stappen te ondernemen. Een andere weg is er helaas niet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag