Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Door een neurologische aandoening ben ik nu in mijn tweede ziektejaar. Van de normale 30 uur werk ik er 15 naar behoren van al mijn leidinggevende. In spoor 2 terecht gekomen. Gezien de arbeidsmarkt, mijn leeftijd etc zie ik niet snel dat ik een andere baan kan vinden. Ben al gedeeltelijk 35/45% arbeidsongeschikt. Oude WAO. In december moet de WIA aanvraag ingediend worden. Mag mjin werkgever mij voor de resterende 15 uur, waarin ik mijn eigen werk doe, aan het einde van het tweede ziektejaar ontslaan? Ik heb een vaste aanstelling.

Alleen voor de uren waarvoor u wegens arbeidsongeschiktheid geen invulling meer aan kan geven en wanneer de werkgever aan zijn reïntegratieverplichtingen heeft voldaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Op dit moment zitten we druk in spoor 2. Reinegratiebureau toegewezen gekregen. CV bijgesteld, uitzendbureau's ingeschakeld, sollicitatietraining. Dus aan beide zijden werken we er hard aan. Als ik uiteindelijk geen werk vind en ik voor die 15 uur in de WIA kom, mag mijn werkgever mij voor de andere 15 uur, die ik wel normaal werk, ontslaan omdat ik een risicofactor ben. En is een urenverlaging in een vaste aanstelling een nieuw contract of een aanpassing.


Op basis van de door u gegeven informatie lijkt mij dat niet mogelijk, uitgaande dat u voor die 15 uur dus niet arbeidsongeschikt bent.
Indien u een nieuw contract aangaat voor die 15 uur, wat aan te bevelen is, en u wordt ziek dan gaat de termijn voor de loonbetalingsplicht van de werkgever opnieuw lopen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn werkgever zegt als ik een nieuw contract krijg en ik val weer uit zij opnieuw de 104 weken moeten doorlopen en zij vinden mij een te groot risicofactor. Wat ook klopt met mijn aandoening kan ik 20 jaar goed doorgaan of volgend jaar in een rolstoel zitten. De 15 uur die ik wel werk, in mijn eigen werzaamheden, daar willen ze me voor ontslaan. Ik neem aan dat ze daar een ontslagvergunning voor aan moeten vragen bij het CWI. Dan zullen ze het op economische grond gooien, DHZ markt, want ze kunnen niet aangeven dat het voor mijn ziekte is want dat zou dan toch discrimiinatie zijn?


Ja, dan moet ontslagvergunning aangevraagd worden of de gang naar de kantonrechter gemaakt worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag