Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Zwangerschap & jaarcontract

Om te beginnen zal ik mijn situatie even uitleggen.
Mijn (jaar contract) loopt tot 31 oktober 2021 af, ook ben ik zwanger 17 dec 2021 uitgerekend.
Omdat mijn eind beoordeling goed was en ik verder niks gehoord heb ga ik er gewoon vanuit dat ze mijn contract gaan verlengen.
Helaas ik heb al meerdere keren gevraagd naar mijn verlof, er word nu volgende week een meeting ingeschoten om mijn verlof te bespreken.

Nu is mijn vraag;
Wat zijn wettelijk de regels, is mijn werkgever verplicht om dit binnen een bepaald termijn te laten weten aan mij (of mijn contract verlengd word en mijn verlof)?
Stel ze gaan niet verlengen om wat voor reden ook? (zwangerschap, maar ze gooien het op werk terwijl mijn beoordeling goed was) Wat zijn dan mijn rechten en plichten en mag dat überhaupt zomaar.

En wat zijn wettelijk de regels voor ouderschapsverlof of is dit per werkgever verschillend.

Ik hoor heel graag van jullie.

Alvast enorm bedankt!

Met vriendelijke groet,

Uw jaarcontract eindigt in beginsel van rechtswege op 31 oktober 2021, ook al bent u zwanger. Uw werkgever is op grond van art. 7:668 BW verplicht om u uiterlijk een maand voordat uw arbeidsovereenkomst van rechtswege eindigt schriftelijk mede te delen of uw arbeidsovereenkomst wordt verlengd of niet. Doet hij dat niet, dan is hij in beginsel een maandsalaris aan u verschuldigd.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u mij bereiken onder tel.nr. 0162 - 46 11 12 (VOC advocaten)

Met vriendelijke groet,

mr. E.R. Chel

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag