Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Zojuist heb ik een mail verstuurd maar ben vergeten te vertellen dat het om de achtertuin gaat en tussen onze woning is er een openbaar pad, de woningen liggen dus niet tegen elkaar aan.

Ik adviseer u bij de gemeente na te vragen of er voor het speeltoestel geen bouwvergunning nodig is. Dat is namelijk per gemeente verschillend. Maar ik verwacht met een hoogte van 4 meter dat er wel een vergunning nodig is. Daarnaast kunt u een beroep doen op het burgerlijk wetboek maar dan moet u wel aantonen dat u hinder ondervindt van de glijbaan. Ik adviseer u in ieder geval een gesprek te vragen met de buren of nodig hen uit om samen naar een oplossing te zoeken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor de snelle reactie! Ik zal morgen contact opnemen met de gemeente. Echter zie ik tot op heden geen reden om contact met mijn buren te zoeken. Er is immers ook niet met ons overlegd.
De gezichtsbelemmering is voor ons de allergrootste belemmering. Daarnaast zou ik graag meer feiten en regels willen hebben om te kijken naar de mogelijkheden! Mijn wens is dat het speelhutje weg wordt gehaald of tegen of vlak naast mijn buurmans huis wordt gezet. Dan kunnen wij bij het eten aan de eettafel weer genieten van de bomen en blauwe lucht van de zomer.


Mijn ervaring leert dat de juridische weg niet altijd leidt tot de beste oplossingen. Gevolg is namelijk vaak dat partijen in de loopgraven gaan en geen duimbreed willen toegeven. Daarom was mijn voorstel om met de buren te gaan praten want hoe raar dat misschien ook klinkt misschien hebben ze echt niet door hoeveel last u heeft van het speeltoestel. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om naar de gemeente te gaan want waarschijnlijk is met een hoogte van 4 meter een omgevingsvergunning (vroeger was dit bouwvergunning) nodig

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Top! Nogmaals dank voor de snelle reactie!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag