Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


zal het kort proberen te houden, mijn thiase vriendin heeft een tijdelijke duitse verblijfsvergunning wij gaan deze maand trouwen , zij heeft al 1x het basis examen ib gedaan maar gezakt, nu is en eind vorig jaar een uitspraak geweest dat de basis inbugerings examen voor Nl in strijd is met de europese wet gezinshereniging , kan ik hier ook aanspraak op maken? is het wel verplicht voor haar aangezien zij al in europa verkeerd en daar al wel aan de eisen heeft voldaan (in duitsland). IND blijft bij de nederlandse wet maar mag dit wel ?

Geachte vragensteller,

U heeft het inderdaad juist. Het beste wat u kunt doen is een verblijfsvergunning op basis van gezinshereniging aanvragen en wanneer deze wordt afgewezen omdat zij is gezakt voor het basisexamen, kunt u daarmee naar de rechter toe en hiervoor het beste een specialist in de arm te nemen die u hierin kan bijstaan.

Hopende hiermee uw vraag voldoende te hebben beantwoord.

Beoordeel dit antwoord:

De taaltoets is (nog steeds) een voorwaarde om een mvv afgegeven te krijgen voor uw partner. Er zijn twee mogelijkheden in uw geval om aan deze voorwaarde te ontkomen. Het eerste is dat uw partner verzoekt om vrijstelling bij de Nederlandse vertegenwoordiging te Duitsland. Dit zal enkel slagen indien zij medische beperkingen heeft om het examen af te leggen en zal in beginsel streng worden getoetst door medische experts van de ambassade/consulaat. De andere mogelijkheid is dat u, indien u Nederlander bent, gebruik maakt van het gemeenschapsrecht. U zou zich dan dienen te voegen bij uw vriendin in Duitsland. U heeft dan gebruik gemaakt van het gemeenschapsrecht en bij terugkeer naar Nederland (na enkele maanden) hoeft u en uw partner niet te voldoen aan de reguliere toelatingseisen. Uw partner zal als EU onderdaan, net als u, worden beoordeeld.
Let u er op dat indien u voor de MVV route kiest, het verblijfsrecht van uw partner in Duitsland nog minimaal drie maanden geldig dient te zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag