Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wijziging koopovereenkomst/prijswijziging mogelijk na accepteren voorgaande prijs?

Momenteel zitten wij in het proces van een nieuwbouwhuis. Hartstikke leuk en er komt nogal wat bij kijken. Via het bouwbedrijf hebben we badkamertegel mogen uitzoeken bij een leverancier en hier op 1 april 2022 een prijs van €1500,- via de mail van ontvangen. Deze prijs hebben wij via de mail geaccepteerd. Vervolgens de rest van onze badkamer binnen ons budget gerealiseerd bij Plieger. Hierbij rekening houdende met de prijs van de tegels zodat we binnen ons budget blijven.
Op 11 mei kregen wij een mail dat er een foute berekening is gemaakt en dat de nieuwe prijs van de tegels €4673 is. Op 12 mei wederom een mail dat de nieuwe berekening ook niet juist is en dat de tegels ons €4042 gaat kosten.

Telefonisch contact gehad met het bouwbedrijf dat het niet redelijk is dat een door hun gemaakte fout volledig op ons wordt verhaald. Wij hebben immers ook al een koopovereenkomst met Plieger en komen nu boven ons budget. Geprobeerd een oplossing te zoeken maar het bouwbedrijf weigert op geen enkele manier mee te werken. Ook voorgesteld dat ik begrijp dat ze geen verlies willen maken op de tegels maar geef het dan voor de inkoopprijs zodat wij niet de volledige gevolgen van hun fout hebben. 0 medewerking of coulance vanaf het bedrijf zijn kant gekregen. We moeten het koopcontract bij Plieger maar annuleren en andere tegels uitzoeken of betalen.

Lang verhaal kort. Naar mijn mening is er bij het accepteren van de eerste prijs van €1500 via de mail een koopovereenkomst ontstaan. Mijn vraag is of het raadzaam is hier een zaak van te maken en of dit kans van slagen heeft.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag