Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Wij wonen op een hoekhuis met een mooi vrij uitzicht van ruim 100 meter groen en bomen. (ik heb mijn huis speciaal gekocht vanwege dit uitzicht). Nu heeft de gemeente afgelopen vrijdag, zonder dat wij en onze buren het wisten een transformatorhuis (2.5 x 6 meter) op 17 meter vanaf mij voordeur geplaats, waardoor mijn vrije uitzicht compleet is verdwenen en wij op een stenen muur uitkijken vanuit onze woonkamer. Mag de gemeente dit zomaar doen? Ik heb contact met hen gehad en zij geven aan dat het een vergunningsvrije zone is en dat wij hierover geinformeerd zijn en bezwaar hadden kunnen aantekenen. Dit klopt echter niet. Niemand in de buurt heeft hier bericht over gehad (ik ben namelijk allerlei verschillende buren langs gegaan, kon zijn dat ik iets had gemist). Dit transformatorhuis voor de aanleg van glasvezel zorgt ervoor dat ik flinke waardevermindering heb op mijn koopwoning en daarnaast mis ik veel lichtinval in mijn woning. In de 3de week van augustus heb ik een gesprek met de gemeente, maar ik wil me zo goed mogelijk voorbereiden. Wat kan ik het beste doen. Ik snap dat dit transformatorhuis ergens moet staan, maar moet hij nu speciaal voor mijn huis staan terwijl aan de overkant van de straat, al glasbakken en een bushalte staan Kon hij niet daarnaast geplaatst worden. Er staan daar geen huizen waardoor hij daar het uitzicht zou verhinderen. Dit leek mij een goede oplossing. Graag hoor ik van u uw mening.

Nee de gemeente mag dit niet zo maar doen. U moet bij de gemeente vragen naar het bestemmingsplan. Daarin staat wat wel en niet toegestaan is in het gebied waar het transformatorhuis is geplaats. Als de gemeente zegt dat u bezwaar had kunnen maken en dat u geïnformeerd bent vraag dan hoe u geïnformeerd bent. Vaak is dat via een advertentie in een huis aan huis blad. Mogelijk kunt u op de gemeentelijke website ook nog meer informatie vinden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor uw snelle reactie. Ik ga zeker achter het bestemmingsplan aan en navraag doen over hoe wij geinformeerd zouden moeten zijn. Hartelijk dank.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag