Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


wij wonen in een huurhuis van een partuclier,een boven woning,beneden woont de eigennaar,nu zijn deze mensen pas gescheiden,en ons werd verzocht om te verhuizen om dat een van deze mensen hier in wil.nu is mijn vraag als wij een woning vinden kan ik dan een vergoeding vragen aan de huiseigennaar voor de onkosten die wij nu moeten maken en zo ja is daar een bedrag voor.

Beste vraagsteller,
dat hangt er van af onder welk regime u huurt , via Leegstandwet of boven de huurgrens met onbepaald of bepaald contract van bijvoorbeeld een jaar. En zo ja : wat is er overeengekomen met betrekking (tussentijdse) opzegging in de voorwaarden?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

wij wonen hier in dit huis reeds 32jaar de nieuwe huisbaas heeft dit pand ongeveer 3jaar geleden gekocht met mede weten dat er boven mensen huurde.er is geen contract of huurovereenkomst het is dus niet via leegstandwet en ook niet boven de huurgrens in die 32 jaar hebben we zeker al 7 a 8 nieuwe huisbazen gehad alle partuculier.en nooit problemen


Beste vraagsteller,
ik adviseer u niet zonder meer akkoord te gaan: een opzegging door de verhuurder met een reden zoals door u gegeven moet aan de rechter worden verzocht nu u volgens de wet een huurcontract van onbepaalde tijd hebt, zie http://www.huurgeschil.nl/index.php?page=artikelen.php#274

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ik dank u hartelijk voor uw antwoord,ik wil u wel mede delen dat wij bereid zijn om hier weg te gaan ook vanwege de gezondheid van ons beide moeilijk lopen enzo.mijn vraag was eigenlijk of we een aaspraak kunnen maken op een vergoeding vanwege deze toch verplichte verhuizing.kan u mij ook zeggen bij welke instansie we dan moeten zijn te rotterdam.daar kom bij dat het moeilijk praten is met de verhuurder daar zij de nederlandse taal niet geheel machtig zijn.


Beste vraagsteller,
u hebt sinds maart 2013 recht op een verhuisvergoeding van 5.520 euro minimaal. Als de opzeggingsgrond onrechtmatig is kan het zijn dat de vergoeding hoger uitvalt bij rechterlijke uitspraak. In ieder geval moet u dus onderhandelen met de huurbaas. (niets tekenen niet zonder meer ergens mee akkoord gaan)

Beoordeel dit antwoord:



Bovenstaande antwoorden zijn niet geheel correct. Verhuurder kan zich beroepen op dringend eigen gebruik. zo nodig moet men dan een procedure aanspannen. Verhuurder heeft ook de plicht mee te helpen met zoeken naar vervangende woonruimte.

Het is echter voor alle partijen beter om dat te voorkomen en goede afspraken te maken over de tijd die u krijgt om te verhuizen en over een redelijke vergoeding. Het hierboven genoemde bedrag is niet correct en ook niet afdwingbaar. Rechters sluiten wel vaak (maar niet altijd) aan bij de wettelijke vergoeding die gehanteerd wordt in geval van renovatie, te weten € 5.658 (prijs maart 2013).

U kunt voor hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

heel hartelijk bedankt voor deze raadgeving,wij willen liever ook niet via een rechter handelen.De verhuurder hoeft niet mee te zoeken voor een andere woonruimte,daar wij zelf al met een woning bezig zijn en daar a.s. dinsdag meer over horen.Als deze woning door gaat is het dan maar te hopen dat de verhuurder ons een redelijke vergoeding geeft.Nu weten wij dat wij niet een bedrag kunnen afdwingen bij verhuurder.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag