Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij willen tijdelijk (2 jaar) in het buitenland gaan wonen en werken. We hebben een koopwoning en willen deze niet verkopen. Over 2 jaar willen we weer in onze woning terug komen. We zullen gaan werken voor een buitenlandse werkgever. Omdat we onze woning niet te koop zetten, kunnen we volgens de gemeente geen gebruik maken van de leegstandswet. Mogen wij, als we toestemming krijgen van de bank, tot verhuur van onze woning overgaan (privaatrechtelijk)?

Ja u mag. als de bank instemt, uw woning verhuren maar u moet er wel rekening mee houden dat dit dan een normale huurovereenkomst wordt en daarnaast u dit ook moet doorgeven aan uw verzekering.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,
heeft uw gemeente een leegstand verordening?
Als uw uw woning te koop zet betekent dit een uitnodiging om in onderhandeling te treden over eventuele verkoop, niet meer niet minder. Slechts bij het tekenen van een schriftelijke overeenkomst bent u gebonden. U zet uw huis al te koop als u dat kenbaar maakt naar buiten toe, dus bijvoorbeeld een bord in de tuin.

Beoordeel dit antwoord:



Er zijn andere mogelijkheden voor een tijdelijke overeenkomst als u inderdaad zelf nu de woning bewoont en t.z.t. weer terugkeert. U heeft dan geen vergunning nodig. Wel luistert de inhoud van zo'n contract erg nauw. Zonder goede formuleringen loopt dat fout en heeft een huurder toch recht op huurbescherming (maar dat geldt ook voor een overeenkomst op basis van de leegstandswet). Ik help u als huurrechtjurist graag bij zo'n tijdelijk contract.

U kunt daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:

Regel 1: Huurders worden beschermd verhuurders niet - Ervaringsregel 2: een verhuurde woning is minder waard en eeen huurder kun je moeilijk dwingen te vertrekken.

U zoekt dus een uitzondering!! Let afkaarten zonder een advocaat (of gewone jurist) die goed is in huurrecht. DAT IS ECHT TE RISKANT

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag