Stel vraag

Particulier


Wij willen als stichting een uitje organiseren voor kinderen die wonen in een residentiƫle instelling. De kinderen moeten begeleid worden door Pedagogisch medewerkers. Maar wat als er tijdens het uitje iets gebeurd met de kinderen? Of de kinderen maken iets kapot?

Waarvoor zijn wij aansprakelijk en waarvoor de instelling (en de medewerkers) zelf? En kunnen wij als stichting onze aansprakelijkheid afdekken?

Als een kind een fout maakt zijn de ouders daar verantwoordelijk voor en de aanprakelijkheid is dan ook vaak gedekt via een aansprakelijkheidsverzekering. Als een kind een fout maakt ten gevolge van een fout van een toezichthouder is de Stichting zijnde opdrachtgever verantwoordelijk te houden en de toezichthouder. Zulke gevallen van nalaten, roekeloosheid van medewerkers kunnen door een aparte ( eenmalige ) verzekering worden afgedekt, of aansprakelijkheid kan worden afgedekt in de voorwaarden ,, behalve opzet tot de fout.

Beoordeel dit antwoord:

Ik sluit mij bij mijn voorganger aan. In uw situatie doet u er verstandig aan de risico's met een verzekering af te dekken. Dit om problemen (bijv. aansprakelijk gesteld worden omdat een van de kinderen tijdens het uitje letsel oploopt of zelf schade veroorzaakt) te voorkomen. Uw verzekeringsmaatschappij of assurantietussenpersoon kan u hierover informeren. Let wel even op de hoogte van de dekking. Neem in ieder geval een dekking van 1 miljoen. Vaak vallen de kosten van de verzekering overigens reuze mee. Veel succes!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag