Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben voor onze bruiloft een videoclip laten maken.
We hebben hiervoor een offerte getekend waarin we akkoord gaan met de genoemde voorwaarden. Deze heb ik op papier.

Het probleem is als volgt; De afspraak was dat de er een videoclip gemaakt zou worden en deze om 20:30 's avonds getoond zou worden wanneer de avondgasten binnen waren. Daarna zou er een toast-moment zijn met onze gasten.

Tijdens het eten kwam de cameraman redelijk in paniek naar ons toe en vertelde ons dat de videoclip niet getoond kon worden omdat er technische problemen waren. Dit was nog nooit gebeurd! Ik (de bruidegom) heb toen, omdat ik zelf ICT'er ben, meer dan een half uur de tijd genomen om het probleem op te lossen. Het was duidelijk dat ze dit nooit zelf zouden hebben gekund. Ze hadden het immers ook al opgegeven.

Afgezien van het feit dat ik op mijn eigen bruiloft aan het werk moest hebben onze avondgasten uiteindelijk meer dan een half uur op ons moeten wachten. Daarnaast was het toast-moment al voorbij omdat de champagne al uitgeserveerd was.

Samengevat, wij vinden dat het bedrijf dat de video zou maken gefaald heeft. We hebben een offerte voor 2000 euro getekend en de helft aanbetaald. Na de bruiloft werden we gebeld dat ze een USB-schijf wilden kopen en ons het materiaal zouden sturen. (De USB-schijf was dus hun compensatie). Daar zijn we niet meer akkoord gegaan. Ik heb voorgesteld nog 500 euro te betalen voor hun diensten (1500 euro in totaal dus) maar het lijkt dat ze het daar niet mee eens zijn.

Heb ik een poot om op te staan? Moet ik überhaupt nog niets betalen? Ik vond het zelf vrij netjes dat ik maar om 500 euro compensatie vroeg.

Hieronder nog een stuk uit de voorwaarden die mij relevant lijken:

ARTIKEL 9 : Aansprakelijkheid van de producent
9.1 De producent is slechts aansprakelijk voor de schade die de opdrachtgever lijdt als rechtstreeks gevolg van hem door zijn opzet of grove schuld toe te rekenen tekortkomingen of onrechtmatig handelen bij de vervulling van de opdracht begaan, dan wel van de personen waarvan de producent zich bij de uitvoering van de overeenkomst bedient.
9.2 Iedere aansprakelijkheid van de producent voor enig andere vorm van schade is uitgesloten waaronder mede begrepen aanvullende schadevergoeding in welke vorm dan ook, vergoeding van indirecte schade of gevolgschade of schade wegens gederfde winst. De producent is voorts in geen geval aansprakelijk voor vertragingsschade, schade wegens verlies van gegevens, schade wegens overschrijding van leveringstermijnen als gevolg van gewijzigde omstandigheden, schade als gevolg van het verschaffen van gebrekkige informatie, medewerking of materialen door de opdrachtgever of schade wegens door de producent gegeven inlichtingen of adviezen waarvan de inhoud niet uitdrukkelijk onderdeel van een schriftelijke overeenkomst vormt.
9.3 Voorwaarde voor het ontstaan van enig recht op schadevergoeding is steeds dat de opdrachtgever na het ontstaan van de schade zo spoedig als redelijkerwijs mogelijk is de schade schriftelijk bij de producent heeft gemeld.
9.4 Iedere aansprakelijkheid van de producent voor enig andere vorm van schade is uitgesloten waaronder mede begrepen schade aan aangeleverd beeld of geluidsmateriaal dan wel aangeleverde datadragers.

ARTIKEL 10 : Vrijwaring
10.1 De producent vrijwaart de opdrachtgever voor aanspraken van derden wegens vermeende inbreuken op hun rechten van hun intellectuele eigendom. Ten aanzien van muziekauteursrechten vrijwaart de producent de opdrachtgever slechts voor het vastleggen van de auteurs rechtelijke beschermde werken in de productie.

Alvast hartelijk dank voor uw antwoord.

Beste vraagsteller,
de voorwaarde kan als onredelijk bezwarend worden aangemerkt omdat u consument bent en omdat het uw rechten beperkt, in dit geval de opdrachtovereenkomst gedeeltelijk te ontbinden met een gedeeltelijke prijsvermindering. Ik vind zelf 500 euro redelijk en proportioneel afgezet tegenover de geleverde tegenprestatie. U hebt immers zelf ook gewerkt en mogelijk gemaakt dat de film nog kon worden gepresenteerd. Ik adviseer u een juridisch brief te schrijven die de overeenkomst buitengerechtelijk ontbindt en de desbetreffende voorwaarden terzijde stelt wegens het onredelijk bezwarende karakter. Ik kan u ook op weg helpen of de brief voor u schrijven tegen een redelijke vergoeding.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag