Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben op 31 mei/1 juni een aanbetaling van 100 euro gedaan voor vloertegels. We wisten nog niet zeker of we witte of zwarte zouden nemen. 8 juni ben ik weer naar de winkel gegaan en heb ze meegedeeld dat ik ze nog wel zou bellen wat ik zou nemen. In de tussentijd vond ik tegels bij een andere winkel die ik mooier vond, ik heb het eerste bedrijf meteen gebeld en gezegd dat ik van de opdracht af zou zien, 12 juni, ik zou teruggebeld worden, hebben ze niet gedaan, 13 juni heb ik ze weer gebeld en nogmaals de order geannuleerd. Zij hebben daar geen werk voor hoeven doen want de exacte tegels waren nog niet besteld. Zij weigeren nu de aanbetaling van 100 euro terug te geven. Ik heb ze op 15 juni gemaild en 17 juli nog een keer. Overigens staat op hun website (Megadump Tiel) dat indien het besteld niet aan de wensen voldoet het retour mag en de aanschafkosten geretourneerd worden.

Beste vraagsteller,
betreft het slechts koop worden de tegels ook gelegd?
Het is namelijk dan een gemengde overeenkomst.
In principe koop van tegels voor wat betreft het koopgedeelte; er bestaat een koopovereenkomst welke niet zonder meer geannuleerd kan worden tenzij er iets in de koopovereenkomst staat over ontbinding , voor of tussentijds. De bepaling die u noemde is een coulancebepaling voor klanten die ontevreden zijn over het materiaal. U hebt het echter nog niet kunnen keuren want de tegels zijn nog niet besteld.
(Overigens loopt het bedrijf wel schade door de annulering, namelijk de winst die het had kunnen boeken op uw specifieke bestelling.)
Ik adviseer de voorwaarden goed door te nemen, met name hoe komt de overeenkomst tot stand en wat zijn uw rechten als klant/consument?

Beoordeel dit antwoord:

Beste Vraagsteller,

Zoals ik het lees is er een overeenkomst tot stand gekomen. Enkel omdat U over de kleur nog niet uit was, zijn de exacte tegels nog niet besteld. Echter, er is een overeenkomst voor de tegels, waarbij enkel de kleur nog moet worden bepaald. Het lijkt erop alsof de aanbetaling is gedaan om de partijen 'te reserveren'. Het is dus inderdaad zaak te kijken naar de voorwaarden die bij de overeenkomst behoren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag