Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben in februari een gietvloer gekocht. we hebben met hun samen een prijs vastgesteld. Een tijd geleden is het bedrijf bij ons komen kijken en hebben ze een aantal dingen aangegeven waaraan wij voor het leggen van de vloer aan moesten voldoen. Dit hebben we gedaan. Nu komen ze de vloer daadwerkelijk leggen en nu vinden ze de vloer toch niet zo goed als verwacht. De extra kosten willen ze aan ons doorbereken omdat zij extra werk hebben. Ik vind dit een risico van het bedrijf zelf. Ze zijn bij ons komen kijken en hebben daar niets van gezegd. Daarbij hebben we een prijs afgesproken. Kan een bedrijf dit zomaar doen en wat kan ik hier aan doen?

Beste vraagsteller,
u stelt aanpassingen door te hebben moeten voeren aan de basisvloer; voldoen deze niet aan de verwachtingen van de leverancier ? Of zij aansprakelijk gehouden kunnen worden voor de extra kosten hangt af van de vraag of zij de instructies helder en volledig aan u hebben verstrekt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De leverancier is bij ons langs geweest. Van de aanpassingen nu hebben zij niets gezegd. Ze hebben de vloer een paar weken eerder grondig geïnspecteerd. De aanpassingen die ze nu moeten doen hebben ze toen niet vermeld.


Beste vraagsteller,
in dat geval ligt het risico van de extra kosten aan de zijde van het bedrijf zelf: deze zou toch , zijnde professional- als geen ander moeten weten aan welke eisen een ondervloer moet voldoen, u op tijd te waarschuwen , juist te instrueren en de goede voorzorgmaatregelen moeten nemen.

Beoordeel dit antwoord:

De wet bepaalt dat de opdrachtgever verantwoordelijk is voor gebreken of ongeschiktheid van de grond waarop het werk wordt uitgevoerd, tenzij de aannemer in deskundigheid tekort is geschoten.

Ik begrijp dat de aannnemer een prijs heeft afgegeven vóórdat u de noodzakelijke voorbereidende werkzaamheden heeft uitgevoerd. Als dat klopt, de instructies juist waren maar door u niet volledig of juist zijn opgevoerd, kan de aannemer aanspraak maken op bijbetaling wegens meerwerk. Als de instructies echter niet deugden, dan ligt het probleem bij de aannemer en moet hij het werk voor de overeengekomen prijs uitvoeren, zonder aanspraak op bijbetaling.

Het bovenstaande is gebaseerd op het Burgerlijk Wetboek. Het kan zijn dat uit algemene voorwaarden van de aannemer iets anders volgt. Ik adviseer u ook even in de algemene voorwaarden te kijken, om te zien of die iets bepalen over aanspraak op verrekening van meerwerk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag