Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben in breda een ver. Amateur tuinders dit bestaat uit een aantal complexen met volkstuinen er is een hoofdbestuur en ieder complex heeft een complexbestuur hier maak ik deel van uit. Mijn vraag. We hebben bij ons op het complex een heel vervelende man die met name mij intimideert en bij iedereen op de tuin mij zwart maakt. Hij valt me alleen maar lastig als er niemand bij mij in de buurt is. Alle nieuwe tuinders gaat hij vertellen dat ik niet deug ik zit al 10 jaar in het bestuur maar nu gaat hij te ver dit gaat ten koste van mijn gezondheid. Ik heb het hoofdbestuur van de bat breda al meerdere keren gemeld dat deze meneer mij lastig valt en laster rondspreidt. Zij zeggen dat ik hier zelf iets aan moet doen. Ik heb het bij de politie gemeld over zijn intimidatie deze zeggen dat zij hier niets aan kunnen doen tot hij mij aanraakt. Ik heb

Beste vraagsteller,

Ik kan uw volledige verhaal helaas niet lezen, er is vast iets fout gegaan. Ik kan u echter wel bijstaan omtrent hetgeen ik wel kan lezen in de tekst. U geeft aan dat u bij uw vereniging zwart wordt gemaakt door een mede-tuinder. De politie vertelt u dat zij niets kunnen ondernemen tot het moment dat deze man u aanraakt. Hiermee zitten zij fout. U kunt namelijk bij de politie een klacht indienen betreffende het delict laster. Dit is een klachtdelict dat slechts vervolgd kan worden als er een klacht is. In uw geval is deze klacht er. Mijn advies aan u is om te proberen het geschil intern uit te praten. Mocht dit niet baten, dan adviseer ik u om dit klachtdelict (laster op grond van art. 262 lid 1 Wetboek van Strafrecht) te melden bij de politie. Het is belangrijk om tijdens deze melding uitdrukkelijk het verzoek te doen de verdachte te vervolgen. U vraagt de politie als het ware of de officier van justitie bereid is de verdachte op grond van het klachtdelict laster te vervolgen. Er bestaat echter een kans dat de officier van justitie de klacht niet in behandeling neemt en de zaak 'seponeert' (dit is de juridische term om niet te vervolgen).

Hopelijk heb ik u op deze wijze voldoende geïnformeerd over de mogelijkheden. Ik wens u veel succes met het verloop van dit geschil.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn vraag was juist of ik als complex bestuur niet geholpen moet worden door het hoofdbestuur en zij deze heer kunnen berispen daar wij een afdeling zijn van het directe hoofdbestuur. Daar heb ik iedere keer gemeld wanneer deze heer mij lastig valt laster spreekt en mij intimideert. Het is juist mijn bedoeling dat deze man eens tot de orde geroepen wordt. Het belangrijkste voor mij is dat het hoofdbestuur achter mij staat en niet dat zij net doen of dat ik er zelf iets aan moet doen. Die man spoort echt niet. Ik ben voor het hfd bestuur al 10 jaar in het complexbestuur maar deze meneer maakt het bijna onmogelijk om je taken normaal uit te voeren. Deze meneer doet ook alleen maar mensen intimideren als er niemand in de buurt is. Help me aub. Laat me een art. Noemen aan het hfd bestuur zodat zij voor het complexbestuur op komen.


Ik kan mij voorstellen dat het hoofdbestuur u voorstelt om eerst zelf de situatie op te lossen. Indien dit niets uithaalt, zou ik het nogmaals voorleggen aan het hoofdbestuur en uitdrukkelijk vermelden dat u erop staat dat zij u in dit geschil bijstaan. Ik neem aan dat zij namelijk ook als doelstelling hebben de volkstuinen veilig voor al haar leden te behouden. Spreek het hoofdbestuur hierop aan en leg het eerder genoemde artikel van laster aan hen voor, zodat zij weten dat u ook daadwerkelijk serieus bent in uw zaak. Het probleem in dit soort zaken is veelal dat het om interne geschillen gaat waarbij er juridisch gezien weinig mogelijkheden zijn. Het bestuur dient op te komen voor haar leden en zorg te dragen voor een goede sfeer, maar juridisch gezien is er niets dat u het bestuur kan opleggen. Mijn vraag aan u is of er eventueel regels of gedragscodes zijn waarop u zich kunt beroepen? Indien deze er zijn staat u namelijk sterker om eventueel een verzoek bij het hoofdbestuur in te dienen betreffende een schorsing of berisping tegen de persoon die de sfeer binnen uw complex naar beneden haalt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag