Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben in 2011 een web-bureau een website laten maken. Initieel was de opdracht groter dan uiteindelijk is gerealiseerd. Ong. 10% (is € 1.500,= ex BTW) is overgebleven. Wij wilden dit gecrediteerd hebben, maar hebben er destijds mee ingestemd dit als een tegoed te parkeren voor latere vragen cq. aanpassingen.

Nu hebben wij een factuur gekregen van ong. 500 euro voor jaarlijks onderhoud en hosting kosten. Dit willen wij verrekenen met deze 1500 euro openstaand tegoed.

Daar gaan zij niet mee akkoord. Zij willen wel 150 korting geven als we de 1.500 laten vervallen. Daar gaan wij niet mee akkoord. Nu loopt het hoog op en dreigen zij met een gang naar de rechter.

Wat zijn onze kansen als wij volhouden?



Het hangt er van af wat u precies bent overeengekomen hierover, dus wat er op papier staat. Daarnaast kan van belang zijn wat de bedoeling van partijen was. Zoals u het omschrijft staat u op het eerste oog niet in uw recht want gaat het om andere werkzaamheden dan afgesproken.
Kunt u meer duidelijkheid verschaffen over de precieze (schriftelijke) afspraken)?
U kunt voor hulp/meer informatie vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere juristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:

Als ik het goed begrijp is minderwerk afgesproken tot een bedrag van € 1.500,- en is afgesproken dat het om die reden te veel betaalde bedrag werd geparkeerd - in mijn interpretatie "als zekerheid voor de betaling van verdere werkzaamheden". Als het zo duidelijk ligt is de reactie die u heeft gekregen moeilijk te plaatsen. Dus vraag ik mij af of welke film de opdrachtnemer heft gezien m.a.w. wat volgens hen de afspraak is die n.a.v. het minderwerk is gemaakt.

Ik adviseer de e-mailwisseling daarover nog eens na te lezen en als die niet duidelijk is nog eens concrete te laten uitleggen waarom zij menen dat u niet ozndermeer het gehele bedrag van € 1.500,- kunt verrekenen met verdere werkzaamheden. Ik denk dat duidelijkheid over hoe men denkt dat e.e.a. aansluit op al gemaakte afspraken en verrichte werkzaamheden een goed startpunt is voor het antwoord op de vraag hoe dit op te lossen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er is inderdaad minder werk uitgevoerd dan eerst is afgesproken. We hebben destijds afgesproken het bedoelde werk ook niet meer uit te voeren, maar het restant te parkeren in een 'strippenkaart' constructie. Alles wat in de toekomst gedaan zou moeten worden zouden we dan daarmee kunnen afnemen totdat de 1.500 euro besteed was.

Nu willen wij de nieuwe factuur verrekenen met deze openstaande waarde, maar zij niet. Het argument is dat uren niet vergelijkbaar zijn met diensten, maar linksom of rechtsom wordt er werk uitgevoerd voor ons.

Ik kan me voorstellen dat "out of pocket" kosten doorbelast worden, maar uren zijn wat ons betreft uren. Vervelend is dat zij helemaal niet meebewegen en behalve de genoemde korting van 150 euro als wij de 1.500 euro opgeven. Dat lijkt me niet redelijk. Maar wat wel...?


Als wat u schrijft juist is, dan lijkt mij daarmee vast te staan dat u nog recht heft op levering van diensten tot een bedrag van € 1.500,00 zodat alleen de tariefbepaling nog van belang is om via objectieve wiskundige logica na te kunnen rekenen wat u voor dit geld kunt terug verwachten. Het argument dat uren en diensten niet te vergelijken zijn begrijp ik eerlijk gezegd helemaal niet. Men kan diensten in uren uitdrukken of in wat exact er wordt gedaan voor een bedrag X. In beide gevallen kan het "strippenkaartbedrag" eenvoudig worden verrekend. Als men blijft weigeren zich redelijk op te stellen ligt de gang naar de kantonrechter voor de hand. Wellicht kan mijn Rechtswinkel collega mw. Doomernik hierbij van dienst zijn?

Beoordeel dit antwoord:



Zoals u het in tweede instantie omschrijft gaat het om allerlei werkzaamheden, waarmee dit tegoed verrekend kan worden en staat u wel in uw recht.
Een dergelijke kwestie lijkt me met een eenvoudig briefje van een jurist afgedaan te kunnen worden, tenzij wederpartij niet wenst te snappen wanneer bakzeil te moeten halen. Ik help u hier graag bij.
U kunt voor hulp vrijblijvend rechtstreeks contact met me opnemen via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag