Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben een tegenstrijdigheid in ons huurcontract. In het huurcontract staat in het artikel over 'belastingen en andere heffingen' dat die voor rekening van de VERHUURDER zijn. Bij bijzondere bepalingen staat: Alle kosten en lasten die van het gehuurde worden of zullen worden geheven, waaronder die in verband met gebruik van gas, electriciteit, water, telefoon, afvalstofheffingen en van de woz het
gebruikersgedeelte. Eén en ander voor zover van toepassing, met inbegrip van vastrecht en abonnementskosten zijn voor rekening van HUURDER. Vraag: wie moet nu de milieuheffingen betalen? Maw: wat gaat nu voor: bijzondere bepalingen of een artikel uit het huurcontract?



Heeft u deze vraag niet al eerder gesteld?

De hoofdregel is: ge-/verbruiksbelastingen (heffingen) dient huurder/gebruiker te betalen, eigenarenbelastingen niet. Per gemeente e.d. verschilt het of een huurder/gebruiker of eigenaar een bepaalde belasting uiteindelijk moet betalen. Uw gemeente kan u hierover dan ook meer duidelijkheid geven.
Men mag hier in het voordeel van huurder wel van afwijken. Dat is blijkbaar gebeurd in de overeenkomst. De overeenkomst gaat voor de daarbij horende algemene bepalingen. Alleen als in de overeenkomst zelf tegenstrijdige bepalingen staan is het wellicht anders.
Verder zijn kosten van gas, water, elektra, telefoon enz. geen belastingen/heffingen. Deze zijn voor gebruiker.
Als u meer informatie of hulp wil, kunt u vrijblijvend contact opnemen met mij of een van de andere juristen op deze site.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de reactie. Het gaat er nu precies om wie de milieu gebruiksheffingen nu moet betalen bij deze tegenstrijdigheid in het contract. Weet u dat?




In principe de gebruiker, tenzij de overeenkomst afwijkt. Maar dat kan alleen beoordeeld worden door de overeenkomst/bijlagen in te zien. U geeft ook nog steeds niet aan of de bepalingen nu allemaal in de overeenkomst staan of deels in de bijlage.
Als u meer informatie of hulp wil, kunt u vrijblijvend contact opnemen met mij of een van de andere juristen op deze site.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ja de bijzondere bepalingen staan aan het eind van het huurcontract.




De gebruikersheffingen komen dus voor rekening van huurder.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag