Stel vraag

Particulier


Wij hebben een rechtzaak 'gewonnen" van een aannemer. Hij komt nu niet met betaling over de brug ivm het ontbreken van financiƫle middelen. De deurwaarder heeft het vonnis betekend en wil nu beslag gaan leggen. Hij heeft ook schulden bij andere schuldeisers (o.a. overheid en gemeente)
Hij woont (niet geregistreerd) samen, maar naar mijn weten staat de woning op naam van zijn partner.
-Waarop kunnen ze beslag leggen? (volgens onze info niet op zakelijke goederen? bedrijfsbus, telefoon etc.)
-Wat zijn volgende stappen? Failliet verklaren zou niet veel opleveren ivm andere schuldeisers, maar wij willen dat evt. wel doen om druk op te leggen en anders enigszins gerechtigheid te hebben.
-Moet onze rechtsbijstandsverzekering dit doen als wij dit willen? (het failliet verklaren)
Alvast bedankt!

Als u weet heft van een werkgever/bankrekeningen/auto's/eigen woning meldt u dit aan de deurwaarder i.v.m. te leggen beslag. Als zowel u als de deurwaarder niets weten te vinden betekent het of u een kale kip voor u heeft die niet te plukken valt of dat de aannemer zich goed verstopt en/of de hulp die hij kan krijgen hiervoor niet wil inzetten. Een faillissementsaanvraag geeft wat dat betreft alle duidelijkheid. Is er geld dan zal hij de schuld willen betalen of afkopen of een betalignsregeling proberen te treffen. laat hij het gebeuren, dan dient u de vordering in bij de curator, maar dan weet u ook dat u er alles aan gedan heeft en dat u in uw hoofd een streep door de rekening moet zetten.

Waartoe uw rechtsbijstandsverzekeraar verplicht is hangt af van de verzekeringspolis en kunt u hen vragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag