Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben een potentiƫle koper voor een koopwoning .
Er is inmiddels een goed bod gedaan volgens de notaris en de makelaar .
1 van de 4 erfgenamen wilt meer voor het huis beuren of wilt het tekort aangvult krijgen door de andere erfgenamen .
Wat kunnen wij hier het beste tegen doen ( buiten een rechtzaak om ) want dit neemt tijd in beslag en we weten niet of de koper daar op blijft wachten .
En hoe wordt een eventuele afkoop berekend , is dat in dit geval p.p. 1/3 van het verschil tussen de verkoopsprijs en het bedrag wat die persoon er voor wilt hebben ?

Graag uw advies .

Beste vraagsteller,
of dat verstandig hangt af van het verschil in koopprijs en hetgeen aangevuld zal moeten worden. Ook vraag ik me af of er voor het verschil - hoe u dat ook berekent- geen sprake kan zijn van een schenking van de drie erfgenamen aan de ander en dat deze regeling fiscaal niet handig is.

Beoordeel dit antwoord:

Mogelijk zou u kunnen afspreken dat u een onafhankelijke persoon, bijvoorbeeld een taxateur die u samen aanwijst, laat beoordelen of de verkoopprijs redelijk is. Is die redelijk volgens de taxateur dan legt de erfgenaam zich daarbij neer. Is die niet redelijk dan bepaalt de taxateur wat een redelijke verkoopprijs is en betalen de andere erfgenamen samen (dus 1/3 deel elk) het verschil tussen het getaxeerde bedrag en de verkoopprijs.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag