Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben een PGB voor onze zoon met autisme. Elk jaar moeten wij de bedragen die wij hebben uitgegeven aan zorg verantwoorden. Wat wij niet hebben besteed moeten wij terug betalen aan het zorgkantoor.
Na de laatste afrekening over 2014 kwam ik erachter dat ik door een fout twee facturen niet heb doorgegeven in mijn verantwooding. 1 in 2013 en 1 in 2014. Deze zijn echter wel aan mijn zorgverlener betaald.
Nu heb ik bezwaar ingediend op de beschikking van het zorgkantoor over het jaar 2013 en 2014 omdat de bedragen dus niet kloppen. Echter over 2013 kreeg ik het bericht dat mijn bezwaar niet in behandeling wordt genomen omdat ik te laat bezwaar heb ingediend. Dit moet nl. binnen 6 weken, maar ik ontdekte deze fout dus pas een jaar later. Mijn vraag is nu of het zinvol is om hierin weer tegen beroep te gaan bij de rechter? Het gaat om 1 factuur van 1200 euro die ik nu dus zelf moet betalen. Ik zou mijn fout graag willen herstellen.
Over 2014 krijg ik wel een wijziging zodat deze factuur wel word meegenomen in de verantwoording, waaromkan dat dan niet over 2013?

ik raad u aan bij het zorgkantoor een beroep te doen op de coulanceregeling. Ik heb laatst een zaak gehad waarin exact hetzelfde speelde en toen heeft het Zorgkantoor besloten om over de jaren 2012 en 2013 alsnog die nota's te betalen waarvan vaststond dat ze door de PGB-gerechtigde aan de zorginstelling waren betaald.
Succes!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag