Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben een offerte getekend voor de aankoop en plaatsing van zonnepanelen. De panelen zijn zonder problemen geplaatst. In de factuur zagen wij voor het eerst de specificatie: materiaal en installatiekosten. Bij navraag bleken de installatiekosten te bestaan uit voorrijkosten (EUR 120) en arbeid: EUR 2.236,08 incl 6 %BTW. Als ik dit bedrag deel door het aantal manuren, nl 12, kom ik uit op een uurtarief van EUR 186,34. Op een site lazen we dat een uurtarief tussen 35 en 50 euro normaal is voor ZZP'ers in de bouw http://www.nuzakelijk.nl/zzp/2867850/zelfstandigen-in-bouw-houden-tarief-peil.html .
Het materiaal kostte EUR 6191,68 incl BTW.
We hebben een korting gehad op het totaalbedrag van EUR 1.685,56.
Het bedrijf geeft als antwoord dat de prijs voor installatie aangenomen werk is. Als er 'problemen ' zijn ( dak hoger dan 6 m, pannen gehaakt, hoogwerker nodig of speciale veiligheidmaatregelen bij platdak), dan worden er geen extra kosten in rekening gebracht.
Onze vraag is: mag het bedrijf op basis van 'aangenomen werk' zo veel geld vragen?
NB De korting hebben we gekregen op het geheel. Zelfs als ik een evenredig deel van de korting van het arbeidsloon afhaal vind ik het bedrag onredelijk hoog.

ja dat mag. het bedrijf mag voor aangenomen werk elke prijs afspreken die ze willen. Het bedrijf heeft gelijk als ze veel meer tijd kwijt waren geweest door onvoorziene omstandigheden dan had u ook niet meer hoeven te betalen. Het uitgangspunt van een aanneemsom is dan ook dat u altijd weet hoeveel u kwijt bent en het risico dus bij de aannemer ligt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag