Stel vraag

Particulier


Wij hadden een verzakte houten vloer in huis. We hebben hier een expert bij laten komen (via rechtsbijstand) en die heeft geconstateerd dat er constructiefouten zijn gemaakt bij de verbouw door de projectontwikkelaar (oude boerderij die gerenoveerd is en zodoende al nieuwe woning verkocht is). In dit expertiserapport staat zelfs dat de verkopende partij (projectontwikkelaar) nalatigheid te verwijten valt. Mijn rechtsbijstandverzekering is ermee bezig geweest en zag hier ook een zaak in. Nu stagneert het echter en krijg ik van de rechtsbijstand te horen dat een verhaalsactie geen enkele zin heeft omdat de BV van de betreffende projectontwikkelaar is beƫindigd. Maar klopt dit wel? M.a.w. wanneer iemand namens zijn bedrijf fouten maakt en vervolgens het bedrijf stopt, is hij dan niet meer aansprakelijk??
Alvast dank voor uw reactie!
Met vriendelijke groet,

U lijkt een sterke zaak te hebben, maar volgens uw rechtsbijstandsverzekeraar biedt uw tegenpartij geen verhaal. Dat laatste dient onderzocht te worden. Houdt u in gedachten dat het in het belang is van de verzekeraar het dossier zo snel mogelijk af te sluiten en geen kosten te maken, hetgeen niet uw uw belang hoeft te zijn. Indien de BV nog niet is uitgeschreven zou een verhaalsonderzoek mogelijk zijn. Ik ben een incasso-advocaat en zou u daarmee van dienst kunnen zijn.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt aan uw rechtsbijstandsverzekering vragen om te onderzoeken of de bestuurder van de bv persoonlijk aansprakelijk gesteld kan worden. Als de rechtsbijstand geen mogelijkheden ziet dan kunt u op kosten van de verzekering aan een advocaat vragen om het oordeel van de verzekering te toetsen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag