Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij gaan samen met de buren op een gezamenlijk riool vanaf de voorgevel, alleen het probleem is dat hij ruim halve meter in de tuin van de buren ligt. (gezamenlijk riool) Het riool van ons ligt ook net iets lager als die van de buren, waardoor alles onze kant op zakt, met alle gevolgen van dien. De buren hebben geen problemen.. en willen hierdoor niet meewerken om het riool te vervangen. Nu hebben we voor de tweede keer dit verhaal bij de gemeente aangegeven en gevraagd of wij een eigen aansluiting kunnen krijgen, want wij kunnen niet in de tuin van de buurman gaan graven. Staan wij in ons recht dat de gemeente dit voor ons moet regelen? Deze zeggen namelijk dat het voor eigen kosten komt, maar we betalen niet voor niks rioolbelasting etc?

Goedemiddag, als u een gezamenlijk riool hebt dan zullen de buren mee moeten werken aan de toegang tot dat riool door u. U kunt uw buren daarop aanspreken. Voor dit riool betaalt u ook rioolbelasting.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

We zijn tot de conclusie gekomen dat het gezamenlijk riool niet direct op het hoofdriool zit aangesloten. Het gezamenlijk riool gaat op een buis waar de kolk naar toe komt, daarna gaat hij met een bocht pas naar het hoofdriool.. ( dus : kolk en riolering van 2 huizen) Is het wettelijk bepaald dat je vanuit je eigen aansluitpunt met de gedeelte van de gemeente direct op het hoofdriool moet worden aangesloten en niet met een omweg??



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag