Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


wij bewonen de 2e etage van een etage woning. we zijn bezig met offertes voor het renoveren van het dak ivm lekkage. Dit doen wij samen met de bewoner van 1 hoog en de begane grond (die ook een kamer heeft op de 2e etage alleen andere hoofdingang)nu willen wij ons balkon/terras ook meteen opnieuw laten renoveren dit met het oog op toekomstige lekkages (want bedekking net zo oud als het dak) deze kosten willen wij laten delen met de gezamelijke kosten van het dak. want de woonkamer van 1 hoog ligt hieronder. daar zijn de buren het niet mee eens ze willen alleen de kosten delen voor het dak niet vanhet balkon. er is 1 probleem wij hebben geen vve de woning is in mei 2008 gekocht en er is nooit gepraat over een vve die willen we wel oprichten zodat in de toekomst deze problemen niet meer voorkomen. maar wie draait er op dit moment voor de kosten van het balkon op? zijn wij dat of moeten de buren ook meebetalen ook al is er geen vve?



Als het goed is, is er wel een VvE, maar is deze slapend. Of er een VvE is, weet u als er een splitsingsakte is met splitsingsreglement. Dit kunt u terugvinden bij de koop- en eigendomsdocumenten van uw woning, of anders bij het kadaster.

De akte en het reglement bepalen onder meer welke eigenaar waaraan voor welk deel moet meebetalen.

Een slapende VvE kunt u activeren (wakker maken). Dit kan door conform de regels in akte en reglement een vergadering uit te schrijven en in die vergadering een bestuur te benoemen. Vervolgens kunnen besluiten worden genomen.

De vereniging moet overigens ook ingeschreven worden bij de Kamer van Koophandel op straffe van een boete van duizenden euro's.

U kunt voor hulp/meer informatie vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere juristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag