Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wij betalen kinder alimentatie, nou is er per 1 januari een wijziging in onze teruggaaf van de belasting. Op de berekening staat dat we 100 euro terug krijgen van beldienst dit is per 1 jan 0 euro. mogen we die 100 euro van de te betalen allimentatie inhouden ?

In principe dient u de verlaging te regelen met uw ex-partner. Wil deze daar niet aan meewerken dan zult u - er vanuit gaande dat de alimentatie eerder door de rechtbank is vastgesteld - een verlaging moeten vragen aan de rechtbank. Is de alimentatie in het verleden niet door de rechtbank vastgelegd, dan kunt u de alimentatie eenzijdig verlagen en afwachten of uw ex hierover een procedure start. In die procedure kunt u dan verweer voeren.

Voor het voeren van een procedure hebt u een advocaat nodig, u kunt hiervoor contact met mij opnemen. Ik kan sowieso een herberekening voor u maken. Naast het vervallen van het fiscale voordeel per 1 januari a.s. worden er nl. nog meer wijzigingen doorgevoerd, waardoor de kinderalimentatie lager kan uitvallen. Of dat in uw situatie het geval is, zal aan de hand van de (financiƫle) stukken nader moeten worden beoordeeld.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag