Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Wie is er aansprakelijk bij oneigenlijk gebruik van landbouwgrond bij het organiseren illegaal feest?

Vrienden van ons kregen vandaag van 2 ambtenaren van de gemeente op bezoek. Er was afgelopen weekend blijkbaar een illegaal feest georganiseerd op een akker met mais en gras die zij in eigendom hebben. Deze akker ligt circa 2 kilometer van hun eigen boerderij en zij hebben hierop geen direct zicht. Blijkbaar is de politie tijdens het feest wel aanwezig geweest, maar heeft gezien de drukte besloten het feest niet direct te beëindigen en rustig te laten aflopen. Er is ook geen melding gemaakt door de politie bij hen als eigenaar, maar blijkbaar de gemeente wel op de hoogte gesteld.
Vervolgens komen dus de twee ambtenaren aan de deur met de eis dat de akker per direct dient te worden voorzien van een erfafscheiding zodat in het vervolg dit soort zaken niet meer kunnen voor komen en als kers op de taart met een aanzegging dat bij een nieuwe "overtreding" zij een boete konden verwachten van € 30.000,=!
O ja, de organisator van het feest is blijkbaar wel aangehouden door de politie. die geeft aan dat hij slechts 2500 euro er aan zou hebben verdiend ;-)
Wat kun je hier aan doen of beter gezegd wat moet je hier aan doen. Ben je inderdaad aansprakelijk en een boete verschuldigd aan de gemeente? Even ter informatie: het aanbrengen van afrastering c.q. hekwerk gaat op zich al een paar duizend euro kosten en geeft nog steeds geen garantie dat men er niet weer gebruik van gaat maken.
alvast bedankt voor jullie antwoord.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag