Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wie is aansprakelijkheid voor diefstal van e-bike uit stalling hotel?

Kort verblijf op Veluwe, fietsen mee, in fietsenstalling hotel geplaatst, volgende ochtend 2 kabelsloten doorgeknipt, e-bike verdwenen (7 mnd oud, 3.000 euro, niet verzekerd). Fietsenstalling wel/niet/deels op slot. Geen melding over stalling voor eigen risico o.i.d. Is hotel aansprakelijk?

Dat hangt vaak van de precieze omstandigheden van het geval af. Ook is het belangrijk om te weten wat er in de algemene voorwaarden van het specifieke hotel staat. Geregeld staat daar iets aangegeven over aansprakelijkheid.

Zelfs als daar zou staan dat zij niet aansprakelijk zijn, kan dit in de praktijk anders liggen. Belangrijk is allereerst of u betaald heeft voor het stallen van de fietsen en of het om een verplichte locatie voor stalling van de fietsen gaat.

Er kan namelijk sprake zijn van bewaarneming, dan kan een hotel niet zomaar aansprakelijkheid uitsluiten. Ook zal meespelen of dit vaker gebeurd. Als het bij het hotel bekend is dat er vaker fietsen gestolen worden kan van hen verwacht worden dat ze maatregelen plegen of ten minste bezoekers uitdrukkelijk waarschuwen van het gevaar van het plaatsen van fietsen.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u de kwestie verder wilt bespreken of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag