Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wie is aansprakelijk voor mijn schade aan terras?

Vorige jaar heeft een aannemer bij de buren een aanbouw gemaakt van 4 meter. Door het graafwerk is een deel van mijn terras verzakt en een onderaannemer heeft tijdens het metselen een steen laten vallen waardoor een tegel is gebroken. De aannemer blijkt een prutser te zijn en laat niet meer van zich horen. Hij heeft met mijn buren wel een overeenkomst ondertekend waarin hij aangeeft dat hij het opknapt. De afgesproken datum hiervan is verstreken en op mijn mail waarin ik hem in gebreke stel, is niet gereageerd.
Nu vinden mijn buren dat ik het zelf moet oplossen met aan tuinman en de rekening doorsturen naar de aannemer (met kans dat die dan niet wordt betaald). Ik ben van mening dat mijn buren die tenslotte de aannemer hebben aangesteld en aangebouwd hebben, ervoor moeten zorgen dat mijn schade wordt verholpen. Ik ben benieuwd wie er juridisch aansprakelijk is, welke stappen ik kan nemen en wie moet betalen voor mijn schade.

Goedemiddag. Vervelend dat u slachtoffer bent geworden van het gepruts van de aannemer van uw buurman en er niets aan wordt gedaan! De schade is veroorzaakt door een hulppersoon van uw buren en zij zijn aansprakelijk als u als gevolg van zijn gepruts schade lijdt. U hoeft dus niet in discussie te gaan met deze aannemer, dat moeten uw buren oplossen. U doet er dus goed aan om uw buren toch een zogenaamde "ingebrekestelling" te sturen waarin u ze aansprakelijk houdt voor de veroorzaakte schade en u ze een termijn geeft om deze schade te herstellen. Doen ze dat niet dan is het goed om zelf een aannemer in te schakelen om de schade op te nemen en een offerte uit te brengen van de reparatie- of herstelkosten. Dan kunt u later, mocht het tot een procedure komen, uw schade onderbouwen. Het kan overigens zijn dat de schade voor de buren verzekerd is, die kunnen dat verifiëren bij hun verzekeringstussenpersoon. Als u dat fijn vindt kan ik u helpen met het opstellen van de brief.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag