Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Werkgever stuurt aan op andere baan zoeken na burn-out

Ik kwam in een burn-out terecht (oktober 2019). In mijn eerste wandeling met de directeur (ik werk als zijn assistente) gaf hij al te kennen dat ik maar eens moest gaan kijken naar een andere baan. In mei 2021 ben ik weer volledig aan het werk. In mijn ziekteperiode heeft hij meerdere malen opmerkingen gemaakt mbt een andere baan zoeken/vinden. Nu hebben wij onlangs een gesprek gehad waarin hij niet aangeeft dat hij weer blij met mij is en alles weer goed is, hij probeert mij te sturen om op zoek te gaan naar een andere baan.
Ik heb hem een offerte gestuurd van een scholingstraject met een coach, omdat ik graag krachtiger wil worden en beter wil weten welke werkkring/baan geschikt voor mij zal zijn. Ik heb begrepen dat iedere werkgever een potje moet hebben voor scholing, maar de directeur geeft aan dat hij dit niet heeft en dat mijn verzoek weerstand oplevert bij hem. Ik werk er nu 7,5 jaar en heb 1x een korte cursus op zijn kosten mogen doen.
Ik zou dus graag willen wat mijn rechten zijn in deze? Wat is hij verplicht te doen om mij te helpen richting een goede nieuwe werkkring.

Uw antwoord zie ik met veel interesse tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Geachte mevrouw,

Om duurzame inzetbaarheid te bevorderen zijn werkgevers genoodzaakt werknemers cursussen/opleidingen te laten volgen die noodzakelijk zijn voor hun functie. Uw werkgever is niet verplicht om omscholingskosten voor u te betalen. Vaak hebben werkgevers wel een potje voor de kosten voor bijscholing (dit is iets anders dan omscholing) maar kunnen zij besluiten dat niet beschikbaar te stellen wegens bedrijfseconomische redenen. Soms is er ook nog een individueel keuzebudget beschikbaar. Om u daarover goed te kunnen adviseren is het belangrijk dat uw arbeidsovereenkomst bestudeerd wordt. In het geval dat u beide tot een beƫindiging van de arbeidsovereenkomst wenst te komen, zou er rekening mee kunnen worden gehouden in dat u omscholingskosten zou moeten maken, mits dat noodzakelijk is. Mocht u hierover advies wensen danwel bijstand wensen in het kader van de onderhandelingen bij een vaststellingsovereenkomst dan kunt u uiteraard telefonisch contact met het kantoor opnemen

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag