Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Werkgever claimt eenzijdig verstoorde arbeidsrelatie

Werkgever claimt verstoorde arbeidsrelatie en wil mij van locatie verplaatsen. Ik erken geen verstoorde relatie en vraag om een gesprek. Gesprek word niet georganiseerd. Bedrijfsarts adviseert ook een gesprek, maar werkgever schakelt advocaat in die mij een brief stuurt dat ik moet stoppen en gewoon de nieuwe locatie moet accepteren. Indien ik dit niet doe dreigen ze met ontslag.

Wie kan mij adviseren en wat moet ik doen?

De werkgever kan onder omstandigheden arbeidsvoorwaarden (zoals de plaats van werkzaamheden) aanpassen. Maar dat kan niet zomaar. Daarvoor gelden bepaalde eisen. Indien in de arbeidsovereenkomst geen eenzijdig wijzigingsbeding is opgenomen, zijn die eisen in feite nog zwaarder. Aangezien u wordt bedreigd met ontslag, adviseer ik u een arbeidsrecht-advocaat te raadplegen. Mogelijk kunt u op prodeo-basis worden bijgestaan. U kunt als u wilt vrijblijvend contact met mij opnemen om uw zaak te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

De eis van de werkgever moet aan de dubbele redelijkheidstoets voldoen (arrest Mammoet):
1, is de opdracht redelijk?
2. is het redelijk dat u aan die opdracht voldoet?
Gezien de weigerinG van het gesprek, ondanks het advies van de arts, zou het antwooRd wel eens 2x 'nee' kunnen zijn. Ik adviseer u dan ook zsm contact op te nemen met een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Tegenwoordig kunt u op de website van de advocaat of op de site 'ZOEKEENADVOCAAT' lezen wie wel/niet gespecialiseerd is. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag