Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Welke algemene voorwaarden zijn van toepassing bij het boeken van een vliegticket? Ik heb een vliegticket geboekt van amsterdam via new york naar miami. Door persoonlijke omstandigheden (die niet onder de dekking van de annuleringsverzekering vallen) kan ik niet meer gaan.
De maatschappij geeft aan dat dat de vliegmaatschappij de strengste voorwaarden hanteert, het ticket non-refundebel is en ik geen wijzigingen mag aanbrengen. Op de vraag waar dat staat in de boeking krijg ik het antwoord: dat staat daar niet maar dan kunnen wij in het systeem zien. Vervolgens vraag ik welke algemene voorwaarden van toepassing zijn: die van de luchtvaarmaatschappij (uit Amerika).
In de ANVR voorwaarden staat dat je voor annulering tot 21 dagen voor vertrek 50% terug moet krijgen. Bij het bedrijf gafen ze aan dat dit alleen geldt voor pakketdiensten en niet voor vliegtickets. Klopt dit allemaal? Wat kan ik het beste doen?

Dit staat op de website:

Welke voorwaarden zijn van toepassing:
Lijndienst- en lowcostticket: ANVR Boekingsvoorwaarden, algemene voorwaarden van CheapTickets.nl en de vervoersvoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.
Chartervlucht: ANVR Boekingsvoorwaarden en algemene voorwaarden van CheapTickets.nl, tenzij de reisorganisator de ANVR Reisvoorwaarden van toepassing heeft verklaard. Ook is Sticthing Garantiefonds Reisgelden van toepassing
Vakanties: ANVR Reisvoorwaarden en aanvullende voorwaarden van de dienstverlener. Ook is Stichting Garantiefonds Reisgelden van toepassing.
Hotels: Losse hotels enz. ANVR Boekingsvoorwaarden en algemene voorwaarden van CheapTickets.nl en de voorwaarden van de betreffende leverancier (easytobook.com en het hotel)
Autohuur: algemene voorwaarden CheapTickets.nl en de voorwaarden van de betreffende leverancier

Beste vraagsteller,
dat lees ik niet: de ANVR voorwaarden zouden van toepassing moeten zijn op lijndienstvluchten. Mogelijk is er sprake van conflict tussen de toepasselijke voorwaarden en dat de Amerikaanse voorwaarden dan bij voorrang gelden. Dus dat zou wel mogelijk zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag