Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


We zijn in 2010 gescheiden. We hebben beiden gezag. Ik ben 3 jaar geleden verhuist naar een andere woonplaats en heb eerst netjes overlegt met exen hem betrokken bij keus nieuwe school. We zijn bewust in z4elfde woonomgeving gebleven zodat er nog contact kan zijn en kinderen kunnen afspreken met oude vriendjes. Erna deed hij ineens moeilijk en wilde compensatie. Terwijl hij vooraf toestemming had gegeven kwam hij ineens met advocaat. De kinderen hebben hoofdverblijf bij mij en zijn om de week het weekend bij vader en 1 dag in de week. Nu is vader zelf zonder overleg en zonder toestemming verder weg gaan wonen. Wel binnen km straal die in ouderschapsplan staat. Maar nog maar net waardoor ik onmogelijk nog ooit terug kan verhuizen waar we vandaan kwamen en kinderen en ik eerste jaren zijn opgegroeid. Door keus ex te verhuizen zet hij mij schaakmat ik kan bij wijze kan niet eens in huidige dorp verhuizen.
Ook vind vader sport kinderen ed ineens nu heel lastig ivm zijn reistijd waardoor kinderen niet meer gewoon kunnen sporten.
Kinderen zijn ook door de weeks dag bij hem maar vader heeft niet om hen gedacht. Ze kunnen moeilijker naar sport en met vriendjes afspreken door zijn keus.
Ik gun vader wel een neuwe woonplaats en nieuw leven. Waar hij eerst woonde was niet bepaalt goed voor de kinderen. Maar hij heeft niet met kinderen rekening gehouden met hun dagelijkse leven, woonplaats, vriendjes, spelen , oude vriendjes, sport ed. Vader doet nu moeilijk om vanalles omdat het zo lastig is ivm zijn reistijd(terwijl hij zelf keus maakt verder weg te gaan wonen moeten wij nu ineens rekening houden met hem en zijn reistijd dat hij zielig is nu.(ex is ook narsistisch). Wat moet ik doen? Ik wil rust maar dat hij mij en kinderen schaakmat zet voelt niet goed we kunnen door zijn keus niet meer terug naar oude woonplaats. En sporten spelen vriendjes en school is nu lastiger voor kinderen als ze naar vader gaan of daar zijn.

U bent beiden verhuisd binnen de grenzen, zoals gesteld in het ouderschapsplan naar ik begrijp. U voelt zich 'schaakmat' gezet, doch mocht de vader verhuizen. Dat hij vervolgens stelt dat de reisafstand een probleem is, daarin ben ik het met u eens dat dit zijn eigen keuze is geweest. Hoewel de verhuizing ingevolge het ouderschapsplan is toegestaan, heeft hij het zelf voor zichzelf en de kinderen lastiger gemaakt. Wellicht kunt u hieromtrent met elkaar in gesprek gaan. Uit uw verhaal maak ik overigens niet op hoe ver u beiden nu uit elkaar woont. Wellicht zijn er praktische oplossingen te bedenken voor wat betreft het halen en het brengen van de kinderen.

Voor wat betreft het 'schaakmat' zetten: als u in de toekomst een verhuiswens heeft waarbij u valt buiten de grenzen zoals opgenomen in het ouderschapsplan en u zou onverhoopt van de vader geen toestemming krijgen tot die verhuizing, dan kunt u altijd proberen via de rechter een vervangende toestemming te verkrijgen voor deze verhuizing.

Indien gewenst kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag