Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wat zijn mijn rechten bij het ontbinden van een koopovereenkomst bij een op maat gemaakt aquarium?

Op 8 oktober 2020 kocht ik bij u een Aquarium en toebehoren met meubel. Nu waren er verschillende problemen:
1. De levertijd werd steeds verlengd. uiteindelijk hebben we hem pas begin februari ontvangen.
2. bij aflevering bleek hij de bak niet waterpas te hebben gezet
3. door niet goed plaatsen van het filter zwommen 5 vissen erin ( t.w.v. 14,95 per stuk) en gingen dood, wij moesten op zijn advies de kitrand doorsnijden zodat er water langs kon komen, dat ging niet. later bleek dat daar een onderdeel bij moest.
4. de achterwand was niet goed waardoor de vissen die er achter kwamen er niet weer terug uit konden zwemmen, en het water erachter staat stil en is dus dood.
5. door tussenkomst van een derde partij die de verkoper had ingehuurd, leek het probleem opgelost te zijn.
6. helaas bleek op 2 maart 2021 het aquarium door zijn stelpoten zijn gezakt. Waardoor er schade is ontstaan aan het frame, de stelpoten zijn kapot, de houten ombouw, de snoeren zitten vast achter de bak, en waterschade.
7. de verkoper weigert om zelf langs te komen en probeert andere aansprakelijk te stellen. de bak is nu niet meer bruikbaar en wij zijn ook bang dat er scheurtjes in het glas of frame zijn gekomen waardoor de bak ook nooit meer veilig is.

We hebben meerdere keren contact gehad maar alleen via de app. we hebben nu een aangetekende brief gestuurd waarin we de koop ontbinden. maar hij heeft die derde persoon die de bak heeft gesteld aansprakelijk gesteld maar die vind dat hij ook niet verantwoordelijk is en naar ons idee terecht.

Wat moeten we nu doen?
Kunnen we eisen dat hij de bak op moet halen omdat het ondeugdelijk is en dat we ons geld terug krijgen of zitten we er nu aan vast?

Ontbinding is mogelijk als dit niet contractueel is uitgesloten en de tekortkoming de ontbinding rechtvaardigt. Ontbinding heeft tot gevolg dat ongedaanmakingsverbintenissen ontstaan. U zou het geleverde moeten teruggeven en hebt dan recht op teruggave van de koopsom (tenzij gerechtvaardigd is dat hier een redelijke gebruiksvergoeding op in mindering wordt gebracht). Indien de verkoper niet wil terugbetalen, ontkomt u mogelijk niet aan een procedure, waarbij de rechter waarschijnlijk alle voorgaande facetten zal beoordelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag