Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Wat zijn de regels voor parkeren voor een in/uitrit
op een openbare weg in de buitengebieden van Alkmaar

De regels met betrekking tot parkeren staan vermeld in het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990). In artikel 24, aanhef lid 1 en onder b RVV 1990 is bepaald dat: "De bestuurder mag zijn voertuig niet parkeren: voor een inrit of een uitrit." Dit is in absolute termen gesteld, dus het maakt niet uit of dit binnen of buiten de bebouwde kom is. Dit parkeerverbod geldt overigens ook voor de bestuurder die voor zijn eigen inrit/uitrit parkeert.

Het aspect "buiten de bebouwde kom" speelt alleen een rol in de bepaling geformuleerd in artikel 24, aanhef lid 1 en onder c RVV 1990: "De bestuurder mag zijn voertuig niet parkeren: buiten de bebouwde kom op de rijbaan van een voorrangsweg".

Die regels gelden overigens voor het gehele Nederlandse grondgebied, dus niet alleen nabij Alkmaar.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb mij vergist het wordt geen in/uitrit genoemd maar een poort en dat zou een ander betekenis hebben in regelgeving.


Een poort is een brede, eventueel meerdelige, deur. Doorgaans wordt die gebruikt om een inrit/uitrit af te sluiten. Het begrip 'poort' komt geen bijzondere betekenis toe in het RVV 1990.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag