Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat te doen met aanmaning deurwaarder?

Ik heb een aanmaning van de deurwaarder gekregen, maar dit is de eerste brief die we kregen, dus hoe kan dit een aanmaning zijn. Gaat over de huur van mijn overleden partner waarvan het grootste gedeelte is betaald, misschien nog twee maanden huur niet. De deurwaarder komt met € 2850,-. Dit klopt echt niet maar ik heb geen specificatie van het bedrag. Verder moet ik betalen binnen 14 dagen datum brief d.d. 23-01-24, ontvangen op 27 jan 2024, anders krijg ik € 496,38 incasso kosten. Als ik nu een betalingsregeling afspreek om meer tijd te krijgen om alle papieren bij elkaar te krijgen zoals bankafschriften van mijn overleden partner van wie haar rekening ook is betaald na haar overlijden, geldt dan een betalingsregeling als een akkoord gaan met de vordering? En wat kan ik doen om deze vordering aan te vechten? Is de woningbouwvereniging verplicht mij een specificatie te geven van het openstaande bedrag?

Goedemiddag,

Vervelende situatie waar u in verkeert. Doorgaans wordt eerst een incassobureau op de zaak gezet, en geen deurwaarder. Deze laatste voert de opdracht uit om een rechtszaak te starten (dagvaarden) of om een vonnis van de rechter uit te voeren (executie van het vonnis van de rechter).

U kunt gerust vragen waar de vordering op gebaseerd is. Het uitgangspunt is: wie stelt, bewijst. Als de woningbouwvereniging van mening is dat u als nabestaande een bedrag schuldig bent, dient het wel geconcretiseerd te worden.
Als u het niet eens bent met het bedrag (of met de vordering), dan kunt u dat kenbaar maken aan. Het is wel van belang om concreet aan te geven waarom u het niet eens bent met het bedrag. Neem gerust vrijblijvend contact op voor vragen over bijstand in het proces.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag