Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wat moet ik doen als ze ontslag voor me willen aanvragen, omdat mijn baas vind dat mijn werktempo te laag ligt, ik werk al 12,5 voor dit bedrijf.
Ik heb ook aangegeven dat dit vooral te maken heeft met lichamelijke problemen, die ik netjes aan heb gegeven toen ik hier 12,5 jaar geleden werd aangenomen.
Ik krijg alleen maar te horen dat de tijden en eisen veranderd zijn en mezelf maar moet afvragen of dit bedrijf nog wel bij mij past . Ze hebben wel kenbaar gemaakt dat ze me liever kwijt dan rijk zijn.
Ik weet ook dat het beter voor mij zou zijn om minder zwaar werk uit te oefenen, maar in deze tijden zonder verdere diploma’s valt het niet mee om ander werk te vinden.
Kan ik het beste afwachten? Of kan ik zelf ook het beste iets ondernemen?

U kunt zelf op dit moment niet zo veel doen alleen zo goed mogelijk uw werk uitvoeren. Teken echter niets als u voorgelegd wordt. Is er een gesprek maak dan zelf aantekeningen en bevestig het gesprek per mail of per brief. Als het nodig is schakel dan juridisch hulp in. U kunt via mijn profiel op deze site contact met mij opnemen als u dat wilt of via de knop direct contact

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor u snelle reactie,ik heb trouwens nog een vraag mijn baas heeft mij gevraagd of ik een lijst wil opstellen met lichaelijke beperkingen waarin ik aan kan geven waarom volgens mij het werktempo lager ligt.
Nou vraag ik e af of dit wel verstandig is omdat ik ook niet in de ziektewet ben. Ik vraag me af of ik hun dan niet teveel macht geef mij te kunnen ontslaan.Ik heb namelijk ook meer dan 6 jaar met volle tevredenheid van mijn vorige baas gewerkt,in een andere functie waarin ik meer afwisseling had in staan/zittend werk
alvast bedankt


Ik begrijp dat u al meer dan 12 jaar bij het bedrijf werkt en toen al hebt aangegeven dat er lichamelijke beperkingen waren. Ik adviseer u dan ook aan uw baas mondeling aan te geven dat er in uw beperkingen niets veranderd is in de jaren en dat naar uw mening het werktempo van u in de jaren ook niet lager is geworden. U geeft ze inderdaad teveel macht als u schriftelijk erkend dat uw werktempo lager ligt. dat zou ik dus niet doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag