Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat mag mijn huurbaas doen als ik van kamer wissel of een nieuw iemand instem?

Wij hebben een nieuwe huurbaas die ons op een gezamenlijke contract wilde zetten, wij zijn geadviseerd om dit niet te ondertekenen dus hebben het geweigerd. Hij blijft zeggen dat dit in ons voordeel zou werken, want hij mag elke keer dat we doorwisselen van huisgenoten (oudste gaat weg, mensen wisselen dan van kamers, en een nieuwe huisgenoot komt erbij) iedereen die van kamer wisselt weigeren of een ander (random) persoon erin laten wonen. Dit klinkt niet normaal, maar ik kan niks vinden online over deze situatie. Ook nog zegt hij dat hij dan elke keer de huur mag verhogen met zoveel hij zelf wilt.
Hij heeft nog steeds niet normale (per kamer) contracten geregeld, dus 2 van de nieuwe huisgenoten kunnen zich ook niet inschrijven bij de gemeente. We hebben gelijk toen we doorverhuisde gevraagd om contracten maar dat is inmiddels bijna een jaar geleden. Hierbovenop, zegt hij dat hij mij een nieuw contract gunt (ik ben ook doorverhuisd) maar dat hij mijn huur met zo'n 14% verhoogt. Hij beweert dat omdat dit een nieuwe huursituatie is de normale toegestane maximale huurverhoging niet geldt.

Kunt u mij vertellen wat hier wel/niet van klopt? Alvast bedankt

Juridisch is vrijwel alles mis aan hetgeen u vertelt. Een (studenten)kamer valt onder het regime van sociale huurwoningen. Huurverhogingen worden door de wet geregeld. Het lijkt er op dat de huurbaas de situatie van door-verhuizen naar een andere kamer uitbuit, u kunt het beste gezamenlijk alle documenten, gegevens en feiten laten toetsen door een jurist die vervolgens de huurbaas kan aanschrijven. De problemen kunnen ook worden voorgelegd aan de huurcommissie maar die heeft momenteel een behoorlijke achterstand. Neemt u contact met mij op via info@rechtinjestad.nl zodat ik de informatie kan inzien.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag