Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Wat kunnen wij als werknemers doen?

Ik ben werknemer bij een stichting met een stichtingsbestuur. 1 van onze collega's is na een klein arbeidsconflict op nonactief gezet. Na advies van onze vertrouwensarts heeft zij aangegeven om het conflict op te willen lossen met een mediator. Het bestuur ging hier niet mee akkoord en ook is haar salaris gestopt. De zaak is inmiddels voor de kantonrechter geweest. Uitspraak van de rechter was in het kort, dat het loon doorbetaald moet worden en het bestuur in gesprek moet met een mediator.
Nu gaat het bestuur hier niet mee akkoord en gaat in hoger beroep.

Inmiddels zijn wij als collega's er een beetje klaar mee. Het conflict lag niet op de werkvloer maar met èèn bestuurslid die op afstand aanwezig is. Aangezien wij werken bij een stichting hebben wij niet veel in te brengen, maar ons vertrouwen in deze persoon is er niet meer. Kunnen wij het vertrouwen opzeggen, of is er iets anders wat wij nog kunnen doen. Wij willen graag verder met onze collega.
Met vriendelijke groet,

Uw collega zal een advocaat nodig hebben voor het hoger beroep. Zij kan eventueel contact met mij opnemen hiervoor. Van belang is wel om hier niet te lang mee te wachten. Indien sprake is van een kort geding vonnis, is de hoger beroepstermijn maar 4 weken. Mogelijk dat uw collega zelf ook in hoger beroep zal willen gaan. Wellicht dat binnen een bepaalde termijn gereageerd moet worden richting gerechtshof.

Wat betreft uw verhouding met het bestuurslid, zou wellicht een gesprek of zelfs mediation een oplossing kunnen bieden. Als u inzake dat geschil vrijblijvend wilt overleggen mag u mij ook gerust (vrijblijvend) bellen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag