Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wat kan ik doen als mijn exman de kleding van de kinderen niet terug geeft of kapotmaakt? En sta ik in mijn recht om de kleren terug te "eisen"? Ik krijg alimentatie (370 euro) en de kinderbijslag, dus ben verantwoordelijk voor het meegeven van de kleding. Maar dit is zo geen doen meer. Het pesten gaat nu over in treiteren en neigt naar agressief gedrag. Dus wik wel graag weten wat mijn rechten zijn.

Je zou in kort geding afgifte kleding kunnen vragen. Het is niet zo dat je verantwoordelijk bent voor het meegeven van kleding omdat je alimentatie krijgt. Je zou dus ook kunnen overwegen geen extra kleding mee te geven.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor je snelle reactie! Ben wel bang dat hij voordat het geding er is de kleding dan weer teruggeeft. Dan begint het over een tijdje gewoon weer opnieuw. We hebben hierover al jaren strijd (achter de gesloten deur). Omdat ik niet wil dat de kinderen hiervan de dupe worden, geef ik altijd weer volle tas kleding mee. Was er echt van overtuigd dat ik hiertoe verplicht was vanwege de alimentatie die ik ontvang. Hij heeft ook altijd allerlei eisen/wensen ten opzichte van de kleding van de kinderen, omdat hij hiervoor betaald. Een kort geding. Hoe/waar span je dat aan?


Middels een advocaat, die vraagt aan de rechter een datum waarop het geding behandeld zal worden. Indien u geen advocaat hebt kunt u die vinden via het juridisch loket 0900-8020 maar als u meer informatie wilt kunt u ook via de directcontact-optie contact leggen met een van de advocaten hier op deze site.Wellicht dat met een brief van een advocaat de eerste tijd gewoon gevolg wordt gegeven aan de gemaakte afspraken.U kunt ook eerst nog eens dreigen met juridische actie. Ik ben overigens bereid u bij te staan. Veel succes met uw keuzes.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag