Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


wanneer heb ik recht op een ioaw uitkering?ben 59 jaar en heb 3 maanden ww gehad.ene ambtenaar zegt ja, ander zegt nee.ik heb duidelijk geen zin om mijn huis op te eten met een wwb uitkering daar ik enige dagen per maand werk op een nul-uren contract.

U moet aan een van de volgende eisen voldoen om in aanmerking te komen voor een IOAW uitkering
U bent op of na uw 50e werkloos geworden en heeft meer dan 3 maanden een WW uitkering gehad. U kunt een IOAW-uitkering aanvragen na afloop van uw loongerelateerde WW-uitkering (en eventuele vervolguitkering).
U heeft op of na uw 50e recht gekregen op een uitkering op grond van de Regeling werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA), maar u heeft dit recht weer verloren omdat u bij uw herkeuring voor minder dan 35% arbeidsongeschikt bent bevonden.
U bent gedeeltelijk arbeidsongeschikt (minder dan 80%) en op 28 december 2005 ontving u al een IOAW-uitkering.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dus als ik het goed begrijp, kom ik alleen in aanmerking voor de ioaw als ik langer dan 3 maanden een ww uitkering had en niet zoals in mijn situatie dat ik vanuit een ruim 2 jarig (contract opengebroken , liep af in juli 2012 en opgerekt naar 31 oktober 2012).
Ik heb in november iets van 67 uur gewerkt en aanvullend ww gehad en opvolgende maanden ook tot 02-02-2013 (geen volledige ww) hoe zit dat dan.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag