Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Vraag over werk.

Ik heb al twaalf jaar een vast contract, vaste uren en vaste dagen. Nu is er een reorganisatie gaande en wil men mij flexuren opdringen. Mijn vraag is of dat zomaar mag en in het bijzonder bij een reorganisatie,

Goedemiddag,

Dat mag zeker niet zomaar. Het betreft primaire arbeidsvoorwaarden. Eenzijdige wijziging is alleen onder zeer uitzonderlijke omstandigheden toegestaan. Ik raad u aan verweer aan te tekenen, een jurist in te schakelen voor en van uw werkgever te verlangen dat deze de kosten vergoed. Flexuren kunnen immers grote gevolgen hebben voor uw toekomst, ook voor een eventuele uitkering en pensioen. Voor nadere informatie kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Naar ik aanneem bedoelt u met flexuren dat u voortaan gemiddeld x uur per week werkt, dus dat u geen uren verliest, maar flexibel ingezet wordt. Bij een reorganisatie is op dit gebied veel mogelijk, wel kan het zijn dat er overlegd moet worden met / toestemming nodig is van een OR en/of vakbond.
Bedoelt u wel een verlies van uren, dan ligt de zaak heel anders. Als u zomaar instemt met deelontslag verliest u namelijk (bijv.) uw eventuele uitkeringsrechten. Ik raad u dan aan nergens mee akkoord te gaan en juridische hulp in te schakelen. Neem gerust vrijblijvend contact op. Arbeidsrecht/ontslagrecht is mijn specialisatie en ik help u hier graag bij.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag